Britanijos sosto įpėdinis Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje viešės lapkričio 5-9 dienomis. 52 metų princas Charlesas yra vyriausiasis Anglijos karalienes Elizabeth II (Elizabet) sūnus ir sosto paveldėtojas.

1981 metais jis vedė ledi Dianą Spencer (Spenser), tačiau po 15 metų, 1996-aisiais ši santuoka baigėsi. Po metų, 1997- aisiais, princesė Diana tragiškai žuvo autoavarijoje Paryžiuje. Charleso ir Dianos šeimoje gimė du sūnus - princai Williamas (Viljamas) ir Harry (Haris).

Pastaruoju metu Velso princas dažnai visuomenėje pasirodo su ilgamete savo drauge ir mylimąją Camilla Parker-Bowles (Kamila Parker-Boulz). Neseniai princas prakalbo apie galimas vedybas.

Kaip skelbiama oficialiame Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos tinklapyje, princas Charlesas globoja ar vadovauja apie 200 organizacijų, susijusių su jaunimu, medicina, švietimu, kultūra, nedarbo problemomis, architektūra, sportu. Tai pirmasis princo Charleso vizitas į Lietuvą. 1998 metais Lietuvoje su oficialiu vizitu lankėsi jo brolis princas Andrew (Endriu).