Pasak K.Bobelio, šiuo metu tiek Europos Parlamento, tiek Prezidento rinkimuose krikdemų, norinčiųjų bendradarbiauti su liberaldemokratais, grupė Krikščionių demokratų partijoje yra įtakingiausia.

Tačiau Krikščionių demokratų partijoje yra ir norinčiųjų rinkimuose jungtis su Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga bei Prezidento rinkimuose palaikyti ponios Kazimieros Prunskienės kandidatūrą, taip pat svarstoma galimybė rinkimuose jungtis ir su nuosaikiaisiais konservatoriais.

Savo kandidato Lietuvos krikščionys demokratai Prezidento rinkimuose nekels.

Seimo narys Kazys Bobelis ketvirtadienį pakartojo tebelaikantis save partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" (LKD) pirmininku, nors prieš kelias savaites vykusioje konferencijoje nauju jos vadovu buvo išrinktas Molėtų meras Valentinas Stundys.

Seime surengtoje spaudos konferencijoje K.Bobelis pripažino norėjęs atsistatydinti, kai tik partijos grupės sutars dėl priimtino kandidato, tačiau teigė, jog naujas pirmininkas buvo išrinktas pažeidžiant partijos statutą ir jungimosi sutartį.

LKD buvo įkurta 2002 metais prie Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LKDP) prisijungus K.Bobelio vadovautai Krikščionių demokratų sąjungai (KDS).

Pagal jungimosi sutartį, K.Bobelis turėjo eiti partijos pirmininko pareigas iki Seimo rinkimų, jeigu pats neatsistatydins. Anot K.Bobelio, jis liks partijos pirmininku, kol bus surengta nauja partijos konferencija.

Tuo tarpu LKD pirmininko pavaduotojo parlamentaro Algirdo Saudargo teigimu, K.Bobelis informavo konferenciją apie savo atsistatydinimą ir jis buvo priimtas.

A.Saudargo nuomone, bandydamas kvestionuoti konferencijos rezultatus, K.Bobelis eina į konfliktą su partija ir kelia "didelių abejonių" dėl savo galimybių būti kandidatu į Europos Parlamentą.

Anksčiau planuota, jog iš LKD pirmininkų pasitraukęs K.Bobelis būtų įrašytas pirmuoju numeriu partijos kandidatų sąraše. "Save tebelaikantis partijos pirmininku K.Bobelis eina į konfliktą su partija. Gal jo kandidatūra ir bus svarstoma, bet man iškilo labai didelių abejonių", - BNS sakė A.Saudargas.

Jo teigimu, kovo 20 dieną Kaune vykusioje konferencijoje V.Stundys buvo išrinktas "teisėtu pirmininku" ir kol kas partijos Etikos ir mandatų komisija dėl to negavo jokių skundų.

"Man yra labai gaila, jog save partijos pirmininku tebelaikantis K.Bobelis nepaklūsta konferencijos sprendimams ir didelės partijos daugumos valiai", - pažymėjo A.Saudargas.

Tuo tarpu K.Bobelio šalininkai yra įteikę skundą Teisingumo ministerijai, jog renkant pirmininką konferencijoje buvo padaryta nemažai pažeidimų.

A.Saudargo teigimu, šis kreipimasis neturi teisinių pasekmių. "Partija toliau dirba ir eina į priekį. Dėl to nėra jokių abejonių", - tikino jis.