"Mes pasisakome, kad Lietuvos kariai išliktų Irake. Tačiau jeigu kas nors iš 120 kareivių nesutinka ten būti, pavyzdžiui, jeigu jam baisu ar dėl kitokių priežasčių, jis turi turėti demokratinę teisę sugrįžti į Lietuvą", - sakė trečiadienį spaudos konferencijoje K. Glaveckas. Pasak jo, tuo pačiu Krašto apsaugos ministerija turėtų būti sudariusi rezervą kareivių savanorių, kurie sutiktų važiuoti ten ir pakeisti sugrįžusį kareivį.

Parlamentaras sakė neturįs duomenų, kiek Lietuvos kareivių pageidautų pasitraukti iš Irako, tačiau remiantis kitų šalių patirtimi sakė manąs, kad tokių galėtų atsirasti.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys liberalcentristas Algirdas Gricius teigė, kad Krašto apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijos turėtų daugiau dėmesio skirti visuomenės informavimui apie Lietuvos karių dalyvavimą operacijoje Irake.

"Komentarai, kad neva aš siūlau atšaukti mūsų karius iš Irako, yra visiška netiesa. Tačiau manau, kad visuomenė turėtų būti geriau informuota apie Lietuvos karių buvimą Irake", - sakė A. Gricius. Jo nuomone, tam galėtų pasitarnauti ir visuomenės nuomonių apklausos.

Irake iki šiol iš viso tarnavo 120 karių iš Lietuvos, tačiau beveik pusė jų parvyko į Lietuvą velykinių atostogų, po kurių grįš į misiją.