Kaip pastebi savaitraštis "Veidas", Seime šiuo metu tiek pat frakcijų kiek ir per pirmąjį šios kadencijos posėdį 2008 metų lapkričio 17-ąją.

Tačiau Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcija per šį laiką net keliskart spėjo pakeisti pavadinimą - nė metų neišsilaikiusi, ji skilo į "Ąžuolo" ir "Vienos Lietuvos" frakcijas. Netrukus "ąžuoliukai" nutarė grįžti prie TPP vardo, o pernai rugsėjį susijungė su Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcija ir tapo Jungtinės frakcijos dalimi.

Nuo TPP atskilę "vienalietuviai" irgi pakeitė pavadinimą - tapo Krikščionių partijos frakcija. O dalis buvusių "prisikėlėlių" pasitraukė į visai kitas frakcijas: Asta Baukutė - į Mišrią grupę, Laimontas Dinius - į Liberalų sąjūdžio frakciją, Saulius Stoma - pas konservatorius.

Prarado pozicijas ir dabar su "prisikėlėliais" Jungtinę frakciją sudariusi Liberalų ir centro sąjunga. Artūrui Zuokui atsisakius mandato, jį pakeitusi kita partijos rinkimų sąraše buvusi jo žmona Agnė Zuokienė nutarė jungtis prie Mišrios Seimo narių grupės. Frakciją paliko ir Žilvinas Šilgalis, tapęs Mišrios grupės nariu, ir Arminas Lydeka, prisijungęs prie Liberalų sąjūdžio frakcijos.

Frakcija "Tvarka ir teisingumas" keturiais nariais pagausėjo, prie jos prisijungus su Lietuvos lenkų rikimų akcija išrinktais politikais ir dar vieną mandatą laimėjusi naujuose Seimo rinkimuose Šilalės-Šilutės apygardoje.

Prie socialdemokratų prisidėjo Seime vienintelis Naujosios sąjungos atstovas Valerijus Simulikas. Tačiau frakcija neteko trijų narių: Algis Rimas mirė, Andrius Šedžius pasitraukė iš frakcijos, o vienmandatėje apygardoje išrinktam Zigmantui Balčyčiui tapus europarlamentaru naujus rinkimus laimėjo "tvarkietis" Remigijus Žemaitaitis.

Nuo kadencijos pradžios jau beveik dešimtadalis Seimo narių perbėgo iš vienos frakcijos į kitą ir čia nepralenkiamas Valdemaras Valkiūnas.

Per rinkimus pats save išsikėlęs politikas karjerą Seime pradėjo nuo LiCS frakcijos, paskui pabuvo "Ąžuolo", vėliau persivadinusios į Tautos prisikėlimo, po to "Vienos Lietuvos", persikrikštijusios į Krikščionių partijos, frakcijose, Mišrios frakcijos narių grupėje, vėliau grįžo atgal pas liberalcentristus. Tačiau šie susijungė su Tautos prisikėlimo frakcija, tad dabar V.Valkiūnas - Jungtinės frakcijos narys.