„Paminklas, 1994 m. pastatytas politinių kalinių ir tremtinių rankomis iš akmenėlių, suneštų iš įvairių Lietuvos vietovių, jau daugiau kaip dešimt metų yra simbolis, prie kurio Gedulo ir vilties dieną Lietuvos valstybės vadovai, užsienio svečiai, Lietuvos piliečiai, mokiniai pagerbia sovietinių represijų aukas. 2010 metų lapkritį prie šio paminklo šono atsirado lentelė, kurios užrašas yra dezinformuojantis ir žeidžiantis nukentėjusiųjų nuo sovietinių represijų atminimą“, – tvirtinama LGGRTC pranešime.

„Be to, savavališkai pritvirtinant prie akmeninio paminklo fanerinę, skarda dengtą lentelę, kurioje nei pateikiamas tekstas, nei pavidalas nebuvo derintas su savivaldybės miesto plėtros departamento miestovaizdžio skyriumi, buvo pažeisti įstatymai, reglamentuojantys miesto viešojoje erdvėje įrengiamų informacinių užrašų tvarką“, – aiškina LGGRTC.

Centras apgailestauja ir atsiprašo, jeigu jų veiksmas, nevisai tiksliai perteiktas žiniasklaidoje, sukėlė visuomenėje neigiamų emocijų. Pasak LGGRTC, pašalinus minėtą lentelę buvo grąžintas šio visiems mums brangaus ir reikšmingo paminklo autentiškas pavidalas.

LPKTS pirmininko pavaduotojas Petras Musteikis ketvirtadienį BNS sakė netikintis, kad paminklą galėjo išniekinti "pagėrę vaikai".

"Ne pirmą kartą jau nuplėšiama. Galima sakyti, kad tai tikslinė veikla. Manau, kad tai ideologinė diversija, kurią Maskvos užsakymu vykdo istoriniai, ideologiniai mūsų priešai, ir jie nebus ramūs, kol bus gyvi. Tai penktoji kolona dirba", - paklaustas apie savo įtarimus, sakė jis.

 LGGRTC nuotr.