„Tai priimu vos ne kaip grasinimą, - į tai atsakė laidoje dalyvavusi Lygių galimybių plėtros centro projektų vadovė Dr. Margarita Jankauskaitė. - Tiesą sakant, šiandien viena pagrindinių mūsų centro veiklos sričių yra kita - socialinės atskirties klausimai. O dėl homoseksualumo: čia kalba sukasi ne apie propagavimą, o tiesiog apie šitos žmonių grupės teisę kalbėti apie savo problemas, su kuriomis jie susiduria“.

K. Uoka įsitikinęs, kad Europos Sąjungoje – vertybių disbalansas.

„Europos Parlamentas (EP) stipriai sureagavo tik į vieną Lietuvos Seimo pataisą, o į Baltarusiją, kur šimtai žmonių buvo sudaužyta, taip nereagavo. Tai dvigubi standartai, akivaizdžiai išsigimęs parlamentas, - dėstė Seimo narys. - Vertybės sukeistos. Kada sulauksim iš EP lygių galimybių ginant ligonių teises? Nusikaltimo aukų teises? Nėra tų vertybių ten, perkreipta viskas“.

„Tai jeigu sulauksime, kada vidury dienos bus sumušinėjami gatvėje žmonės dėl savo lytinės orientacijos, tai jums atrodys, kad tai yra vertybių gynimas“? - replikavo M. Jankauskatė.

Lietuvos gėjų lygos pirmininkui Vladimirui Simonko užsiminus, kad Vyriausybė nepritarė Seimo nario Petro Gražulio įstatymo dėl nepilnamečių apsaugos pataisoms, K. Uoka iškėlė dar vieną idėją : „Faktiškai, Krikščionių demokratų partija, deja, nesilaiko krikščioniškų vertybių. Tad kreipsimės į bažnyčią, kad tų narių, kurie balsuos prieš šitą įstatymą, nuotraukas kunigai iškabintų bažnyčiose. Mes jų nenorime diskriminuoti ir persekioti, bet mes nenorime, kad jie žalotų vaikus ir jaunimą ir kad propaguotų iškrypusį gyvenimo būdą, - laidoje dėstė Petras Gražulis. - Visos imperijos žlugo dėl moralinio supuvimo. Lietuvos ir visos Europos laukia Sodoma ir Gomora“.

Į tai LGL pirmininkas V. Simonko atsakė paprastai: „Gaila, kad kai kurie Seimo nariai homoseksualų kortą naudoja savo rinkiminei kampanijai“. Tuo pačiu V.Simonko įtaria, kad per Lietuvos politikus gali veikti Vatikanas.