„Prezidentės kompetencijoje yra tvarkyti savo patarėjų korpuso darbą taip, kaip jai atrodo reikalinga, tad aš tiek ir žinau, jog įvykus tokia reorganizacija ir viskas“, - DELFI sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Klausiamas, ar naikinamoje Politikos analizės ir institucinių ryšių grupėje dirbę žmonės liks dirbti ir, jei taip, ar nebus prijungiami prie kitų grupių, L. Balsys buvo nekonkretus.

„Žmonės, kurie yra, jūs matote mūsų kontaktuose. Kas yra, tai tie ir matyti. Tai nėra būtina jų niekam priskirti. Čia tas pasiskirstymas grupėmis yra toks labiau sąlyginis, nes visi politiniai patarėjai yra prezidentės patarėjai“, - sakė pašnekovas.

Politikos analizės ir institucinių ryšių grupėje dirba prezidentės patarėjas Laimis Gelažius, tokias pat pareigas einantis Mindaugas Lingė, vyriausiasis specialistas Liudas Zakarevičius ir sekretorė Inga Juozapavičienė.

Politiniai patarėjai Prezidentūroje, be Politikos analizės ir institucinių ryšių grupės, yra suskirstyti į Spaudos tarnybą, Švietimo, mokslo, kultūros ir nevyriausybinių organizacijų grupę, taip pat Teisės, Nacionalinio saugumo, Užsienio politikos grupes bei Ekonominės ir socialinės politikos grupę.