Tuo tarpu Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas aiškina, kad leidimo mitinguoti prie Seimo paprašyta gruodžio 19 d, prašymas patikslintas gruodžio 22 d. o savivaldybė neigiamą atsakymą pateikė tik sausio 5 d., kai tą padaryti turėjo per tris dienas.

„Grynai dėl savivaldybės kaltės mes laiku negavome informacijos ir negalėjome apskųsti teismui priimto savivaldybės sprendimo. Kai mes tik gavome iš savivaldybės jų sprendimą, mes iš karto apskundėme tą sprendimą teismui. Ir jeigu, kaip reikalauja įstatymas, mes būtume gavę atsakymą tarpušvenčiu, mes būtume laiku apskundę, teismas iki Naujųjų metų būtų išnagrinėjęs ir nebūtų kilę jokių problemų. Savivaldybė čia specialiai uždelsė laiką, kad mes negalėtume praeiti teisinių procedūrų arba kad praeitume paskutinėmis dienomis“, - problemos priežastis aiškino A. Černiauskas bei pridūrė, kad šiaip ar taip profesinės sąjungos rengiasi naujam mitingui vasario 19 d.

Savo ruožtu savivaldybės Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos pirmininko pavaduotojas Virginijus Dastikas aiškina, kad profesinėms sąjungoms apskundus savivaldybės sprendimą neduoti leidimo mitingui, teismas sausio 13-ąją paskyrė posėdį sausio 14-ajai, 15 valandai. Savivaldybė taip pat buvo įpareigota skubos tvarka per dvi valandas parašyti atsiliepimą, o Vilniaus pirmasis apylinkės teismas penktadienį vakare priėmė sprendimą patenkinti profsąjungų ieškinį ir savivaldybę įpareigojo išduoti mitingui leidimą.

„Pačią informaciją apie teismo sprendimą, kadangi mūsų nekvietė į tą posėdį, gavome po darbo, tai yra 16.18 val, faksu buvo atėjęs teismo sprendimas. Kadangi darbas buvo jau pasibaigęs, mes negalėjome parengti įsakymo ir duoti leidimą, bet kadangi teismo įsipareigojimą mes gerbiame, mūsų juristų nuomone, mes privalėjome leidimą išduoti. Ir pirmadienį iš pat ryto buvo parengtas įsakymas ir jis buvo išduotas. Aišku, čia absurdiška, tai pavėluotai padaryta, bet kitų galimybių savivaldybė neturėjo, o teismo sprendimą vykdyti turėjo“, - teigė V. Dastikas.

Klausiamas, ar savivaldybė buvo informuota, kad teismo posėdis vyks penktadienį 15 valandą, V. Dastikas tai patvirtino. Pasiteiravus, ar nebuvo įmanoma užtęsti darbo laiką žinant, kad vakare bus priimtas vienoks ar kitoks teismo sprendimas, pašnekovas pabrėžė, kad Lietuvos įstatymuose yra nustatytos darbo valandos.

„Yra nustatytos darbo valandos savivaldybės administracijoje ir tiek žinių. Juolab, kad mes nežinojome, kokį sprendimą priims“, - teigė V. Dastikas.

DELFI primena, kad Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija kartu su Socialistiniu liaudies frontu mitingą prie Seimo siekė surengti praėjus dvejiems metams nuo riaušių prie parlamento, kurių metu dužo Seimo pastato langai.