BNS paprašius komentaro dėl Generalinės prokuratūros sprendimo nutraukti ikiteisminį tyrimą, susijusį su spėjamu CŽV kalėjimu, Linas Balsys sakė, kad prezidentė nesikiša į konkrečius tyrimus, o prokuratūra veikia savarankiškai, tačiau išaiškėjus naujoms aplinkybėms tyrimas gali būti atnaujintas.

Prezidentės atstovas pabrėžė, kad Generalinė prokuratūra buvusių VSD vadovų veiksmuose įžvelgė drausminių nusižengimų požymių, nes jie neinformavo apie savo veiksmus aukščiausių valstybės vadovų, tačiau tyrimas nutrauktas dėl senaties.

"Ši išvada patvirtina tai, ką prezidentė jau yra sakiusi ir anksčiau - būtina užtikrinti, kad VSD pareigūnai, vadai ar jų grupės negalėtų tapti valstybe valstybėje, kad negalėtų priimti sprendimų be valstybės vadovų pritarimo", - BNS sakė L.Balsys.

Anot jo, siekiant šių tikslų būtina tobulinti ir įstatymus.
"Prokuratūra dirba savarankiškai, prezidentė nesikiša į konkrečius tyrimus. Bet bendra tvarka, jei atsiranda naujų aplinkybių, ikiteisminiai tyrimai gali būti atnaujinami", - kalbėjo prezidentės atstovas.

JAV žiniasklaidoje 2009 metais pasirodžius informacijai apie galimą CŽV kalėjimo egzistavimą, Lietuvoje atliktas parlamentinis tyrimas. Jo metu nustatyta, kad su CŽV sulaikytų asmenų pervežimu oficialiuose tyrimuose siejami orlaiviai 2002-2005 metais ne kartą kirto Lietuvos oro erdvę.

Tačiau Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas pranešė nenustatęs, ar per Lietuvos Respublikos teritoriją buvo pervežami, ar į Lietuvos Respublikos teritoriją buvo atvežti (iš jos išvežti) CŽV sulaikyti asmenys, nors patalpos jiems laikyti buvo įrengtos.