Buvusio Seimo nario Algimanto Matulevičiaus suburto Tautos ateities forumo atstovai mosuodami vėliavomis protestavo prieš "pilietinių teisų nepaisymą ir ignoravimą".

"Sugrąžinkime valdžią žmonėms", - skelbė jų laikomas plakatas.

Netoli devynių A.Matulevičiaus pasekėjų su plakatais ir vėliavomis stovėjo aštuoni Algirdo Paleckio vadovaujamo Socialistinio liaudies fronto atstovai.

Užrašai ant jų plakatų skelbė: "Šalin korumpuotą konservatorių režimą", "Konstitucija draudžia persekioti už pažiūras", "Šalin oligarchų diktatūrą, tegyvuoja liaudies demokratija", "Darbo, duonos, teisingumo".

Vienas "frontininkų" kvietė stebėjusius žmones susiburti ir kartu vykti ekskursijos "į Belarusiją", kur "yra tvarka".

Praėjus maždaug pusvalandžiui prie šių piketuotojų prisijungė dar viena grupelė, kurios skiriamuosius ženklus sudarė tik prie dviračio pritvirtinta juoda piratų vėliava.

Šie protestuotojai susibūrė po transparantų su užrašais "2009.01.16 čia buvo šaudoma į žmones" ir "Draudžiama drausti". Jie taip pat kvietė prisijungti "frontininkus" sakydami, jog "išmuš marksizmą iš galvos".

Piketus stebėjo gausios policijos pajėgos, piketuotojai su plakatais ir vėliavomis stovėjo grupelėmis iki 10 žmonių, juos stebėjo dar kelios grupelės bei stabtelėję praeiviai.

Tuo pat metu prie Seimo pastato vyko pasiruošimo darbai 14 val. turintiems prasidėti Sausio 13-sios įvykio dvidešimtmečio minėjimo renginiams.

Leidimo sausio 16 dieną surengti mitingą prie Seimo prašė Tautos ateities forumas, "frontininkai" ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija.

Vilniaus savivaldybei pranešus, jog leidimai mitinguoti prie Seimo nebus duoti, profsąjungos atsisakė šios iniciatyvos, o likę judėjimai nusprendė rengti piketus.

Užpernai sausio 16-ąją į akciją prie Seimo susirinko keli tūkstančiai Lietuvos piliečių. Iš pradžių vyko taiki akcija, kuria protestuota prieš kai kurias valdančiosios koalicijos vykdomas reformas, tačiau maždaug 100 jaunuolių pastangomis ji peraugo į neramumus. Jų metu sužeisti 34 mitingo dalyviai ir keli pareigūnai.