Trečiadienį nemažas būrys - apie 40 - R. Pakso patarėjų referentų ir kitų politinio pasitikėjimo pareigūnų tapo privačiais asmenimis ir bedarbiais.

Kai kurie jų pasirodė savo kabinetuose, tvarkė buvusias darbo vietas, trynė asmeninius įrašus kompiuteriuose, rinkosi asmeninius daiktus ir kalbėjo žurnalistams apie ateities planus.

Buvusi Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė ir ekspatarėja Onutė Valiukevičiūtė teigė, kad be dvejonės dirbtų R. Pakso rinkimų štabe, jei gautų tokį pakvietimą. Jei ir nebūtų pakvietimo dirbti R. Pakso rinkimų štabe, O. Valiukevičiūtė tvirtino rasianti, ką veikti.

"Turiu rankas, kojas ir galvą ant pečių, tai ką nors darysiu. Dievas davė balsą ir kol kas neatėmė. Aš jį ir naudosiu", - sakė O. Valiukevičiūtė. Filologės išsilavinimą turinti O. Valiukevičiūtė - žinoma Lietuvos estrados dainininkė.

Apskritai, O. Valiukevičiūtės požiūriu, Prezidento R. Pakso atstatydinimas - tai tik vieno etapo, o ne gyvenimo pabaiga. "Kiekviena pabaiga yra ko nors pradžia", - apibendrino situaciją O. Valiukevičiūtė.

"Stosiu į eilę ir būsiu Lietuvos pilietė, kuri ieško darbo Seimo valios dėka", -žvaliai kalbėjo buvusi Prezidento patarėja Vitalė Vinickienė.

Per prezidentinio skandalą vidurį į R. Pakso komandą įsijungęs ir apie 2 mėnesius tedirbęs patarėjas ryšiams su visuomene Liutauras Ulevičius sakė pirmiausia ketinąs paatostogauti. Jei būtų pakviestas dalyvauti naujoje R. Pakso Prezidento rinkimų kampanijoje, L. Ulevičius teigė "svarstytų tokią galimybę".

Kai kurie Prezidento R. Pakso spaudos tarnybos, teisės departamento darbuotojai, atrodo, lieka savo postuose. Juos tarnybon kviečia laikinai einantis Prezidento pareigas Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.