Kaip pavyzdį jis pateikė Strasbūro teismo sprendimą, kuriuo pabrėžta, jog privalomas Nukryžiuotojo atvaizdo kabinimas Italijos valstybinėse mokyklose, gali trikdyti netikinčius ar kito tikėjimo vaikus bei paneigia tėvų teisę auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus.

„Suprimityvintas žmogaus teisių supratimas Europos Sąjungai padeda įvedinėti tvarką, kuri mums pažįstama iš totalitarinio sovietinio režimo, kai komisarai nuiminėja kryžius mokyklose ir kitose vietose. Koks skirtumas, ar tai darė sovietų komisarai, ar Europos Sąjungos komisarai?“, - piktinosi politikas, taip sulygindamas Europos žmogaus teisių teismo sprendimą bei sovietų priešiškumą Katalikų Bažnyčiai.

R. Dagys pirmadienį Kauno arkivyskupijos kurijoje sveikino tarptautinės ekumeninės konferencijos „Krikščionys iššūkių šeimai akivaizdoje“ dalyvius. Ją organizavo Maskvos patriarchato išorinių bažnyčios ryšių skyrius bei Lietuvos vyskupų konferencija (LVK), į ją pakviestas ir Lietuvos liuteronų vyskupas.

Be Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko, iš politikų gretų ekumeninėje konferencijoje dalyvavo ir kiti valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai.

Rimantas Jonas Dagys
Sveikindamas konferencijos dalyvius R. Dagys pasakojo, kad Lietuva yra išmirštanti valstybė, mat gimstamumas mūsų šalyje yra ypač mažas. Politikas pridūrė, kad šiuo aspektu Europos Sąjunga yra menkas patarėjas, nes panaši tendencija vyrauja ir Europos valstybėse.

„Situacija keistųsi jeigu būtų laikomasi krikščioniškos pozicijos ir vertybių. Visi tyrimai rodo, kad tradicinėje šeimoje gimsta daugiau vaikų ir tokią šeimos sąvoką reikėtų propaguoti bei įtvirtinti. Deja, Vakarų visuomenėje tai nėra visiškai suprantama. Europos Sąjungoje vis labiau yra akcentuojamos žmogaus teisės supriešinant jas su pareiga šeima, visuomenei ir valstybei. Šeima yra pareiga grindžiamas institutas, todėl ji ES nyksta“, - pasakojo politikas.

„Viešoje erdvėje vyrauja nuomonė, kad santuoka nėra modernu, galima sakyti, kad dominuoja, prisiminus istoriją, dar Karlo Markso ir Frydricho Engelso šeimos, kaip buržuazinės atgyvenos, teorija“, - pridūrė konservatorius.

Pasak jo, pareigos šeimai bei karjeros ar individualių žmogaus teisių supriešinimas lemia suprimityvintą požiūrį, kurio vedini Europos Sąjungos komisarai esą elgiasi panašiai kaip ir sovietai.

DELFI primena, kad Europos žmogaus teisių teismas įsteigtas valstybėms pasirašius Europos žmogaus teisių apsaugos konvenciją ir įkūrus Europos Tarybą. Strasbūre įsikūręs teismas nėra Europos Sąjungos institucijų dalis, prie Konvencijos yra prisijungusios ir tokios Europos Sąjungai nepriklausančios šalys kaip Rusija, Turkija bei kitos.