Šiuo metu įstatymas numato, jog statutiniams pareigūnams tarnybos laikui pensijai skirti prilyginamas ir faktinis tarnybos kitų valstybių ginkluotosiose pajėgose, pasienio tarnyboje, vidaus reikalų ir kitose tarnybose laikotarpis iki 1990 metų kovo 11 dienos.

R.Žemaitaitis šį terminą siūlo pratęsti iki 1993 metų kovo 11 dienos.
Parlamentaras teigia, jog pareigūnams, ne savo valia tarnavusiems sovietų armijoje ir grįžusiems po 1990-ųjų kovo 11 dienos, tarnybos laikas neįskaitomas į laiką pareigūno pensijai gauti, už šį laikotarpį jiems taip pat nėra kompensuojama kaip tremtiniams.

R.Žemaitaičio vertinimu, minėtu istoriniu laikotarpiu kariai dėl politinės santvarkos negalėjo pasipriešinti tokiai tvarkai ir pasitraukti iš sovietų armijos iškart po nepriklausomybės atkūrimo paskelbimo.

"Jei ir būtų pasipriešinę, jie būtų nuteisti, o grįžus į Lietuvą pagal galiojančius teisės aktus negalėtų įsidarbinti statutinėje valstybės tarnyboje", - aiškinamajame rašte tvirtina parlamentaras.

Taip pat jis teigia, jog šiuo metu susidarė įstatymų kolizija, kai priedui gauti už tarnybą Lietuvos valstybei stažą pagal vidaus tarnybos statutą minėtas laikas yra įskaitomas, o pareigūno pensijai gauti - ne.
Seimo narys siūlo plėsti pareigybių, kurias ėjus skaičiuojamas stažas pareigūno pensijai, sąrašą, į jį įtraukiant priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų (PGT) daugelį pareigybių.

R.Žemaitaičio teigimu, PGT pertvarkymas nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo užbaigtas tik 2009 metais, ir iki tol šių tarnybų operatyviniai budintieji, instruktoriai, ugniagesiai gelbėtojai, vairuotojai, dispečeriai, dujų-dūmų apsaugos tarnybos meistrai ir kiti darbuotojai nebuvo vidaus tarnybos pareigūnai ir dirbo Darbo sutarties įstatymo pagrindais.

Pasak parlamentaro, kadangi šiuo metu minėtos pareigybės jau įvardytos Vidaus tarnybos statute, jos turi būti įtrauktos į įstatymą vidaus tarnybos Lietuvos valstybei stažo užskaitymui.

"Visą laikotarpį nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo rajonų centrų aukščiau minėti darbuotojai dirbo vienodą darbą kaip ir statutiniai pareigūnai, buvo aprūpinti reikiama technika ir įranga, mokėjo su ja dirbti, laikė egzaminus ir normatyvus, dirbo su kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis. Reikalavimai buvo tokie patys ir PAGD direktoriaus įsakymai galiojo visiems vienodai", - rašoma aiškinamajame rašte.