Pasak premjero patarėjo Virgio Valentinavičiaus, "kol kas nėra suderintas Vyriausybės susitikimas su prezidente, tačiau jis, žinoma, yra tikėtinas".

Premjeras Andrius Kubilius tuoj po Naujųjų metų švenčių išėjo atostogų, kurios baigėsi šiandien, ir tik šiandien Vyriausybė pirmąkart šiais metais susirinks į pasitarimą, kuriame turėtų būti, be kita ko, svarstoma: ar skirti rentą pernai mirusio prezidento Algirdo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei, taip pat - pasiūlymai, kaip spręsti klausimą dėl Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo, kad per apkaltą pašalintajam prezidentui Rolandui Paksui nustatyti apribojimai dalyvauti rinkimuose buvo per griežti.

Beje, neoficialiai užsimenama, jog gali atsitikti taip, kad D. Grybauskaitė susitiks ne su visa Vyriausybe, bet tik su premjeru A. Kubiliumi ir su juo vienu pasikalbės apie visų metų uždavinius.

Pernai sausį D. Grybauskaitė nurodė Vyriausybei kuo greičiau parengti sumažintų pensijų kompensavimo mechanizmą, pradėti "Sodros" reformą, pakoreguoti euro įvedimo strategiją ir pradėti ją įgyvendinti, reformuoti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT), siekti tiesioginių merų rinkimų.

Prieš metus prezidentė Vyriausybei taip pat suformulavo kelias užduotis, tarp jų: ekonomikos atsigavimo užtikrinimas, pirmiausia darbo vietų kūrimas; ekonomikos konkurencingumo užtikrinimas, taip pat - monopolinių elektros ir šildymo kainų mažinimas; kova su šešėline ekonomika; struktūrinės sveikatos ir švietimo sistemų reformos, pripažįstant ir taisant klaidas, kurios jau padarytos.

Tačiau ne visi šie darbai buvo įgyvendinti. Pavyzdžiui, nebuvo priimtos pataisos dėl tiesioginių merų rinkimų, nepradėta FNTT pertvarka, neįvykdyta "Sodros" reforma ir neparengtas sumažintų pensijų kompensavimo mechanizmas.

Neatmetama, kad dėl kai kurių neįvykdytų darbų Vyriausybė sulauks prezidentės priekaištų.