Seimo pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius Lietuvos radijui pirmadienį sakė, kad kai kurie prezidento veiksmai, kuriuos Konstitucinis Teismas (KT) pripažino prieštaraujančiais Konstitucijai, "akivaizdžiai rodo, kad buvo ir viešųjų interesų konfliktas, ir specialūs santykiai tarp prezidento ir verslininko Jurijaus Borisovo".

BNS šaltinių teigimu, greičiausiai bus balsuojama ne dėl šešių, o dėl trijų formuluočių, atsižvelgiant į praėjusį trečiadienį KT paskelbtas išvadas.

Pirmadienį 15 val. Seime atnaujinamas apkaltos procesas Prezidentui R. Paksui. Tikimasi, kad jis bus baigtas iki balandžio 8 d.

Prezidentas R.Paksas žurnalistams yra patvirtinęs, jog dalyvaus apkaltos procese, nors anksčiau atsisakė duoti parodymus Seimo specialiajai tyrimo komisijai.

Prezidento patarėjas Alvydas Medalinskas BNS pirmadienį ryte teigė negalintis patvirtinti žiniasklaidos pranešimų, neva prezidento kalba Seime truks apie 15-20 minučių.

"Mes esame parengę įvairių variantų", - sakė A.Medalinskas. Paklaustas, ar tarp jų yra prezidento atsistatydinimas, patarėjas atsakė neigiamai.

Prezidentas Rolandas Paksas "bet kuriuo atveju dalyvaus Seime apkaltos procedūroje ir sakys kalbą". Tai pirmadienį ryte, likus kelioms valandoms iki Seimo posėdžio pradžios, Eltai teigė Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė. Tačiau kada šalies vadovas atvyks į Seimą - pirmą apkaltos dieną ar paskutinę, J.Overlingienė nenurodė.

Prezidento atstovė spaudai patvirtino, kad pirmadienį pavakare R. Paksas kreipsis į Lietuvos žmones per Lietuvos televiziją. Prezidento kalba bus įrašyta į vaizdo juostą ir ją taip pat galės transliuoti kiti TV kanalai.

Konstituciniam Teismui patvirtinus, jog prezidentas savo veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją, mažai kas abejoja, jog Seime pritrūks balsų R.Paksui nušalinti.

R.Paksas bus nušalintas, jeigu nors vienai kaltinimo formuluotei slaptu balsavimu pritars ne mažiau kaip 85 parlamentarai.

Prezidento pareigas R.Paksas pradėjo eiti 2003 metų vasario 26 dieną, antrajame rinkimų ture nugalėjęs buvusį prezidentą Valdą Adamkų.

Prieš tai R.Paksas du kartus ėjo Vilniaus mero ir Vyriausybės vadovo pareigas.