Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vyr. specialistas Igoris Voveris šeštadienį BNS informavo, kad šeštadienio rytą dėl sniego įgriuvo ūkinio pastato stogas Skuodo rajone. Per įvykį nukentėjo fermoje buvę gyvuliai.

„Kiek jų nukentėjo, kol kas nežinome. Ką tik gavome informaciją“, - sakė I.Voveris.

Skuodo priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje BNS informavo, kad buvo prispausti penki gyvuliai: trys telyčios ir du jaučiai. Ugniagesiams gelbėtojams pavyko gyvulius išvaduoti, jie nugabenti į kitą pastatą.

Penktadienį fermos stogai sniego neatlaikė ir Tauragės bei Joniškio rajonuose. Utenos rajone įgriuvo dvaro klojimo stogas. Šiais atvejais apsieita be nukentėjusiųjų.

Praėjusią parą ugniagesiai gelbėtojai iš viso atliko 42 gelbėjimo darbus. 25 atvejais suteikta pagalba gyventojams dėl gausaus sniego ir traukiant greitosios medicinos pagalbos automobilius iš pusnių.

Rytų Lietuvoje gausaus sniego neišlaikė ir elektros linijos. PAGD duomenimis, naktį iš penktadienio į šeštadienį Panevėžio, Utenos rajonuose apie 3000 tūkst. vartotojų buvo likę be elektros energijos.

„Dabar vyksta atstatomieji darbai“, - sakė PAGD pareigūnas.