Politikai ir dvasininkai sutaria, kad unikalaus Lietuvos Kryžių kalnas turi būti vystomas, kaip kompleksinis objektas, patogus lankyti maldininkams.

Vienas svarbiausių klausimų - kaip pastatyti naują bažnyčią, kurios labai trūksta tikintiesiems. Šalia esantis vienuolynas, kur galima dabar pasimelsti, turi būti paliktas daugiau vienuoliams, o tikintieji turi turėti savo šventovę.

Dainius Kreivys sako, kad valstybei tai taip pat labai svarbu, todėl pažadėjo ieškoti galimybių remti šventovės statybą, bei ieškoti galimybių valstybės mastu prisidėti prie bendro plėtros ir statybos projekto. Tačiau patikino, kad tai bus daroma tik kruopščiai suplanavus bendrus kitų rėmėjų darbus ir finansavimą.

Šiaulių vyskupas liko patenkintas politikų pastabomis. Jo ekscelencija sako, kad šventovė prie Kryžių kalno būtinai bus. Tačiau, kaip ir ministras žino, kad plėtros aptarimai ir darbai truks ilgokai, mat reikia kruopščiai pasiruošti, kad tam pritartų visuomenė.

Vyskupas Eugenijus Bartulis sako, kad žmonės čia turi su džiaugsmu atvykti ir džiugiai nusiteikę išvykti. Pirmiausia šis svarbus objektas turi būti patrauklus, o tik po to galvoti, kaip jis neša pelną. Vyskupas mano, kad sukūrus reikiamą aplinką, objektas savaime taps dar labiau lankomas, žmonės čia pirks paslaugas, suvenyrus.

Ūkio ministras Kryžių kalno plėtrą mato kaip bendrą Šiaurės Lietuvos turizmo planą, būtinai išvystytą, svarbų ir įdomų piligrimams. D. Kreivys namo, kad kompleksinis teritorijos vystymas šio valstybei svarbaus objekto kartu su kitomis panašiomis pagal reikšmę vietomis, tokiomis, kaip Šiluva, Tytuvėnai, būtų pats geriausias pasirinkimas.

Šiaulių vyskupas sako, kad jau ruošiamas detalusis vietos planas, jis bus baigtas anksčiausiai vasarą. Tada, pasak vyskupo, jau bus galima kalbėti ir apie vietą, numatytai statyti šventovei.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją