Ugniagesiams gelbėtojams pastarąją parą dažniausiai teko vaduoti sniege užklimpusius greitosios medicinos pagalbos automobilius, kai kuriuos iš jų - su ligoniais.

Medikų transporto priemonės iš sniego trauktos Šilutės, Varėnos, Radviliškio, Šakių rajonuose. Iš sniego traukti ir užklimpę gyventojų automobiliai bei sunkvežimiai, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Šilutės rajone, Šilmedžių kaime, neatlaikiusios didelio sniego svorio, įgriuvo gyvenamojo namo stogo konstrukcijos ir sienos. Atvykus nuo stogo nukastas sniegas, gyventojai nenukentėjo.

Kaip BNS sakė departamente, pastaroji para gelbėjimo darbų atžvilgiu nebuvo išskirtinė.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio rytą, kaip ir ankstesnėmis dienomis, daugiausia sniego buvo vakarų Lietuvoje.
Telšiuose sniego storis siekė 67 centimetrus, Laukuvoje - 61. Šiose vietose jis viršijo pastarųjų dešimtmečių normą 6-7 kartus.

Daugiau nei pusmetrio storio sniego danga laikosi ir kai kuriuose pajūrio rajonuose - Nidoje (59 centimetrai) bei Šilutėje (57 centimetrą). Ukmergėje prisnigta 48, Šiauliuose - 46 centimetrai.

Ploniausia sniego danga išlieka Lazdijuose ir Varėnoje.