"2009 metais pastebėjome, kad daugėja lietuviškos kilmės vardų. Ši tendencija išliko ir pernai. 2010 metais kauniečiai daugiausiai rinko trumpus - dažniausiai dviejų skiemenų - lietuviškos kilmės vardus", - DELFI sakė Kęstutis Ignatavičius, Kauno civilinės metrikacijos biuro vedėjas.

Tarp berniukų populiariausi lietuviški vardai buvo Joris, Mantas, Ugnius, Naglis, Domantas, Vakaris, Tauras. Mergaitėms dažniausiai duodami lietuviški vardai buvo Gabija, Goda, Austėja, Smiltė, Miglė, Rugilė.

Beje, jau ne pirmus metus lietuviškus vardus savo atžaloms išrinkę tėveliai gauna ir specialų diplomą.

Tarp populiariausių nelietuviškos kilmės berniukų vardų 2010 metais Kaune buvo Matas, Nojus, Dominykas, Emilis, Benas, Lukas, Dovydas, Adomas.

Mergaitėms tėveliai dažniausiai iš nelietuviškos kilmės vardų renka Kamilė, Emilija, Ieva, Gabrielė, Augustė.

Nors didėjantis lietuviškų vardų skaičius kelia džiaugsmą, K. Ignatavičius pripažįsta, kad yra ir nerimą keliančių aspektų.

"2010 metais daugėjo internacionalinių santuokų. Deja, bet gimus vaikeliui šeimoje, kuri sudaryta tarp kitataučių, dažniausiai duodamas ne lietuviškas, o užsienietiškas vardas. Taip pat būna atvejų, kai vaikeliui duodami du vardai - lietuviškas ir užsienietiškas", - DELFI sakė Kauno Civilinės metrikacijos biuro vedėjas.

2010 metais Kaune įregistruota ir gana egzotiškų vardų, tokių kaip Daironas, Elonas, Saidas, Taironas, Orilijus, Sovijus. Netrūkų ir retų mergaičių vardų - Vega, Vijorika, Amėja, Taira, Liberta.

Iš viso Kaune pernai įregistruota 4335 gimimų. Tai yra 9 daugiau nei 2009 metais (4326).

Kaune 2010 metais pasaulį išvydo ir 3 trynukų trejetai.

Taip pat K. Ignatavičius pasidžiaugė, kad 2010 metais gimimų Kaune skaičius gerokai lenkė mirčių atvejus - 2010 metais mirė 4092 kauniečiai.