Pareigūnas atkreipė dėmesį į tai, kad Lenkijos vadovas Bronislawas Komorowskis atostogoms praeitą vasarą pasirinko Lietuvą - anot L.Balsio, tai rodo "nusiteikimą bendradarbiauti".

"Bendrai prezidentas B.Komorowskis ir prezidentė D.Grybauskaitė apie tai yra kalbėję ne kartą, patvirtinę, kad abi šalis viena kitai yra reikalingos ir svarbios. Iš tiesų atsimenate, kad prezidentas B.Komorowskis netgi yra praleidęs dalį atostogų Lietuvoje, kas iš tiesų irgi yra gero nusiteikimo ženklas, nusiteikimo bendradarbiauti", - kalbėjo L.Balsys.

D.Grybauskaitės patarėjo teigimu, Lenkija yra svarbi Lietuvos partnerė tarptautinėse organizacijose. Jis taip pat pažymėjo, kad, nors "galbūt ir per lėtai", bet vystomas elektros tilto projektas.

"Iš tiesų kažkokių problemų, kurios pastatytų sieną tarp dviejų Europos Sąjungos valstybių, tarp istorinių kaimynių ir istorinių partnerių, nėra", - sakė L.Balsys.

Lenkijos pareigūnai Lietuvai pernai ėmė vis garsiau priekaištauti dėl klausimų, susijusią su lenkų tautine mažuma ir naftos koncerno "PKN Orlen" investicijomis. Lietuva priekaištus atmetė kaip nepagrįstus.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pirmadienį sakė, kad anksčiau Lietuvos ir Lenkijos santykiuose buvo "daug neatsakingų pažadų", bet nedetalizavo.

"Draugystė turi būti kuriama ant labai aiškių pamatų. Ar tos iniciatyvos, kurios buvo pradėtos anksčiau, buvo kuriamos ant labai nuskaidrinto politinio abipusio įsipareigojimo lauko, tai aš abejočiau. Manau, kad buvo daug neatsakingų pažadų, neturint konsensuso vienoje ar kitoje valstybėje", - pirmadienį žurnalistams sakė ministras.

Paprašytas detalizuoti, A.Ažubalis atsisakė ką nors daugiau komentuoti.