“Pagrindinės praėjusių metų veiklos sritys išliko tos pačios kaip ir ankstesniais: vargšų maitinimas, ligonių slauga, senelių lankymas, darbas su neįgaliaisiais, su ribinėje situacijose atsidūrusiais žmonėmis: prekybos žmonėmis aukomis, kaliniais, benamiais, pabėgėliais. Daug dėmesio skiriama skurstančioms šeimoms, ypač jų vaikams”, - teigia Lietuvos Caritas generalinis direktorius kun. Robertas Grigas.

Pasak Lietuvos Caritas reikalų vedėjos Janinos Kukauskienės, organizacijos pagalbos reikėtų dar platesniam žmonių ratui, tačiau veiklai plėsti nebeužtenka lėšų ir jėgų. “Šiuo metu organizacijoje dirba tik dvidešimt etatinių darbuotojų ir keliasdešimt žmonių dirba prie atskirų projektų. Didžiąją darbų dalį nuveikia beveik 2,5 tūkst. savanorių”, - pasakojo J. Kukauskienė.

Daugiau nei trečdalį lėšų Lietuvos Caritas gana iš užsienio fondų, iš valstybinės struktūros – 22 proc, įvairių šalies institucijų 12 proc ir 10 proc. iš privačių rėmėjų.

J. Kukauskienė išreiškia viltį, kad 2 proc. pajamų mokesčio Caritas organizacijai pervesti norintys pervedantys gyventojai dar labiau praplečia organizacijos veiklos mastus.

Pagrindiniai Caritas laukiantys darbai – toliau plėsti projektus, teikiančius pagalbą rizikos grupių žmonėms, ligonių slaugos namuose sistemos kūrimas ir aktyvus dalyvavimas įvairiuose su ES plėtra susijusiuose socialiniuose procesuose.