Pasak M. Klemenso, nors straipsnyje informacija apie Lietuvą yra neigiama, tačiau ji atspindi, kas vyksta jaunoje demokratinėje šalyje. Įtakingas D. Britanijos žurnalas "Jane's Intelligence Digest" rašinyje “Rusija destabilzuoja Lietuvą” pabrėžia, kad prezidento skandalas parodė, jog Rusija ir toliau vartoja tuos pačius, tik kiek subtilesnius metodus destabilizuodama padėtį kaimyninėse valstybėse.

Atsakydamas į Lietuvos radijo korespondentės klausimus, Gynybos atašė sakė, kad D. Britanijos skaitytojai šį straipsnį skaito susidomėję, nes kaip britai sako, Lietuva yra jau pasaulio žemėlapyje, ji nauja NATO narė, ja domimasi ir kaip netrukus tapsiančia Europos Sąjungos nare.

Britų leidiniui paskelbus šį rašinį, Lietuvos Krašto apsaugos ministerijos gynybos departamento direktorius Vaidotas Urbelis Lietuvos radijui sakė, jog tai ne pirmas Vakarų agentūrų pranešimas panašia tema. Pasak Urbelio, Vakaruose yra susirūpinimas tam tikrais procesais, susijusiais su Rusijos politika prie savo sienų.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Algirdas Gricius Lietuvos radijui sakė, jog nereikėtų perdaug žavėtis demokratijos pažanga Rusijoje. "Nereikėtų žavėtis jos pažadais nustatant lygiaverčius santykius su kaimynais", - sakė politikas.