Anot sinoptikės, penktadienį daugiau sniego numatoma pirmoje dienos pusėje. Antroje dienos pusėje snigs daugiausia rytiniuose rajonuose, bet iki vakaro ir ten sniegas turėtų liautis.

„Antroje dienos pusėje orai gerės, vakariniuose rajonuose turėtų ir pragiedrulių atsirasti“, – Lietuvos radijui teigė sinoptikė.

Pasak jos, temperatūra bus švelni, silpnai neigiama – tarp 0–5 laipsnių šalčio, pajūryje – silpnai teigiama. Pūs vidutinio stiprumo, o iš ryto – dar gana stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas.

„Pirmoje dienos pusėje dar papustys jau esamą sniegą. Į vakarą orai labai trumpam pagerės“, – Lietuvos radijui sakė T. Kaunienė.

Anot sinoptikės, neramų orą atnešantis ciklonas šiek tiek vėluoja, tad daugėja vilčių, kad Naujuosius metus pavyks sutikti ramiai.

„Pūgos ateis šiek tiek vėliau ir gal nesutrukdys sutikti Naujuosius. Sutinkant Naujuosius, rytinėje šalies pusėje dar bus visai nebloga naktis. Turbūt liausis snigę arba snyguriuos labai nežymiai, vėjelis aprims, gal net kokia žvaigždelė pasirodys. Ir bus visai nešalta – rytinėje pusėje apie 4–7 laipsnius šalčio“, – prognozavo sinoptikė.

Vakarinėje pusėje, pasak T. Kaunienės, jau stiprės vėjas, pustys, pradės nežymiai snyguriuoti. Temperatūra taip pat bus švelni – 1–3 laipsniai šalčio, pajūryje – apie 0.

Kaip teigė sinoptikė, ciklonas pajūrį turėtų užgriūti po vidurnakčio, o iki ryto jau visoje Lietuvoje įsišėls pūgos, smarkiai snigs, pustys.

„Sausio 1-osios diena visoje šalyje bus labai vėjuota, visur šėls pūgos. Nors šalta nebus, galimas net trumpas atodrėkis, bet per vėją ir sniegą jo turbūt nepajausime. Pajūryje vėjas sieks virš 20 m/s, o Lietuvoje daugelyje rajonų gūsiai sustiprės iki 15–20 m/s. Tai jau iš tiesų smarkus vėjas, netgi, galima sakyti, vėtra“, – kalbėjo T. Kaunienė.

Anot jos, jau esamą sniegą gerokai panešios, o iš dangaus dar privers naujo. Naktį daugiau sniego sulauks vakariniai rajonai, dieną – centriniai ir rytiniai.

„Jau dabar sniego danga stora, o ją dar gerokai pastorins“, – pastebėjo sinoptikė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) rekomenduoja penktadienio vakarą geriau pasilikti namuose ir pasirūpinti maisto, vandens ir kuro atsargomis. Iš namų išvažiuoti ar išeiti siūloma tik būtiniausiu atveju,