Iš namų išvažiuoti ar išeiti PAGD rekomenduoja tik būtiniausiu atveju, nes smarkiai sningant sumažėja matomumas, sutrinka tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas. Gelbėtojai pataria be reikalo nevykti į tolimas keliones, jei vykstama, važiuoti ne vienam.

„Jei vis dėlto nusprendėte išvykti, pripildykite pilnai savo automobilio degalų baką, apsirenkite lengvais, erdviais ir šiltais drabužiais, pakraukite mobilųjį telefoną, pasirūpinkite maisto ir karštos arbatos atsargomis. Važiuokite magistraliniais arba regioniniais keliais“ - pataria PAGD.

Jei kartais sutriktų elektros tiekimas, PAGD pataria apsirūpinti žvakėmis, degtukais, žibintuvėliais ir jų atsarginėmis baterijomis, sandariai uždaryti pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas.

Jei vykstama į svečius, siūloma perspėti, kokiu laiku tikimasi atvykti.

„Jeigu Jūsų automobilis užklimpo sniege, pasilikite jame ir kvieskite pagalbos. Retsykiais paleiskite automobilio variklį ir įjunkite salono šildymą. Tiktai labai svarbu į saloną neprileisti išmetamųjų dujų. Todėl nepamirškite stebėti, kad automobilio išmetamojo vamzdžio neužverstų sniegas“ - pataria gelbėtojai.

Kaimo gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą, reikia paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Nesinaudoti savos gamybos elektros šildymo prietaisais, nejungti kelių į vieną elektros lizdą bei nepalikti jų įjungtų į tinklą be priežiūros.

Nelaimės atveju reikia skambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112.