Kiti du naikintuvai Zokniuose nusileido maždaug 18 val. 30 min.

Nuo nusileidimo akimirkos minėtieji lėktuvai pradeda saugoti Baltijos šalių oro erdvę. Jie atliks greitojo reagavimo oro pajėgų funkcijas ir iškilus pavojui bus pasiruošę per greitą laiką pakilti bei imtis drausminamųjų, kovinių ar kitų veiksmų Baltijos šalių oro erdvės pažeidėjų atžvilgiu.

Belgijos Karinių oro pajėgų lėktuvus aptarnaus Danijos, Didžiosios Britanijos ir Norvegijos specialistai. Vėliau rotacijos principu Baltijos šalių oro erdvę saugos danų, britų ir norvegų naikintuvai.

Kovo viduryje Šiaurės Atlanto Taryba nusprendė, kad visų 26 NATO sąjungininkių oro erdvė bus saugoma pagal tuos pačius standartus. Baltijos šalims ir Slovėnijai, neturinčioms savo priemonių oro erdvei saugoti, Aljansas jas pasiūlė.

„Integracijos procesas baigėsi. Kaip ir buvo žadėta, viskas įvyko laiku. Lietuvą jau dengia NATO skydas“, – taip šią žinią pakomentavo krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius iš Vašingtono, kur jis kaip tik ruošiasi dalyvauti iškilmingoje NATO sutarties deponavimo ceremonijoje, po kurios Lietuva oficialiai taps NATO valstybe.

Lietuvos kariuomenės vadas gen. mjr. Jonas Kronkaitis pasisveikinęs su pirmųjų nusileidusių lėktuvų pilotais sakė: „Tai iš tiesų istorinis įvykis. Pirmą kartą Lietuvos žemę ir jos padangę saugos NATO lėktuvai. Šį kartą tai belgų pilotai, bet ateityje laukiame atvykstant ir danų, norvegų bei britų.“