Kaip pranešė Lietuvos televizijos Naujienų tarnyba, ceremonijos metu krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius ir kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis Č.Jezerskui nusegė antpečius su pulkininko žvaigždėmis ir prisegė antpečius su brigados generolo žvaigžde.

Ant kelio priklaupusiam Č.Jezerskui ministras priglaudė kardo smaigalį prie peties, tardamas: "Lietuvos Respublikos vardu suteikiu brigados generolo laipsnį".

Č.Jezerskas tapo trečiuoju generolu, tarnaujančiu Lietuvos kariuomenėje. Be jo brigados generolo laipsnį turi sausumos pajėgų vadas Valdas Tutkus, generolo majoro - kariuomenės vadas J.Kronkaitis.

Už generolo majoro laipsnį Lietuvos kariuomenėje aukštesnis yra tik generolo leitenanto laipsnis, kurio Lietuvoje dar neturi nė vienas karininkas.

Dar du generolai yra atsargoje. Tai - buvęs kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Andriškevičius ir brigados generolas Zenonas Kulys, anksčiau vadovavęs Lietuvos karo akademijai.

Kai kurie politikai kritiškai įvertino sprendimą paaukštinti Č.Jezerską, kuris buvo apklaustas kaltinimus prezidentui R.Paksui nagrinėjusioje Seimo specialiojoje tyrimo komisijoje dėl kontaktų su kauniete Renata Smailyte, palaikiusia ryšius tiek su Prezidentūros darbuotojais, tiek su asmenimis, susijusiais su nusikalstamu pasauliu.

Ministras L.Linkevičius ketvirtadienį atmetė parlamentarų kritiką. "Aš nemanau, jog dėl to, kad pulkininkui Č.Jezerskui skambino R.Smailytė, jį reikia nurašyti į nuostolius", - sakė ministras.

L.Linkevičius taip pat pažymėjo, jog pagal ištarnautą laiką Č.Jezerskas būtų turėjęs išeiti į atsargą, jeigu iki gegužės nebūtų buvęs paaukštintas.

"Jis buvo pirmasis Lietuvos kareivis. Prisiminkite 1991 metų sausį, kai jis dengė savo krūtine jus nuo kulkų. Jis turi moralinę teisę tapti generolu", - teigė L.Linkevičius.

Č.Jezerskas buvo pirmasis Lietuvos kariuomenės brigados "Geležinis vilkas" vadas.