"Kviečiu tolerancijai, žmogiškai tolerancijai, išlaikant savo politinį stuburą ir savo politinę mąstyseną",- sakė I. Degutienė.

Seimo vadovė tikisi, kad į pavasario sesiją Seimo nariai susirinks kitokie, galbūt šiek tiek geresni.

Ketvirtadienį iškilmingai giedant valstybės himną gausiai dalyvavo valdančiųjų frakcijų atstovai, tačiau opozicijai atstovavo tik keli parlamentarai.

Kalėdų išvakarėse politikus sukiršino rezoliucijos projektas, kuriuo siūloma pasmerkti įvykius Baltarusijoje.

Tačiau po karštų diskusijų Seimas priėmė rezoliucijos projektą "Dėl 2010 m. gruodžio 19 d. Prezidento rinkimų Baltarusijoje". Už šį dokumentą balsavo 41 Seimo narys, prieš 4, susilaikė 6 parlamentarai.

Kaip buvo skelbta, protestuodamas prieš tokio dokumento priėmimą socialdemokratas Bronius Bradauskas pasiūlė sugiedoti himną ir užbaigti rudens sesiją. Nors Seimo Pirmininkė I. Degutienė nepaskelbė sesijos pabaigos, himną giedojo B. Bradauskas ir kai kurie jį palaikantys parlamentarai.

Pasipiktinusi tuo valdančiosios TS-LKD frakcijos narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė kreipėsi į parlamentinę Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti B. Bradausko elgesį. Ji netgi pasiūlė patikrinti šį parlamentarą alkotesteriu.

Seimo Pirmininkė I. Degutienė apgailestavo dėl Seime kilusio sąmyšio.

Kreipdamasis į konservatorius ir socialdemokratus Laimontas Dinius pareiškė: "Lietuvos žmonėms atsibodo Jūsų santykių aiškinimasis".

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.