"Kiekvienoje Vyriausybėje yra stipresnių, geriau atliekančių savo pareigas, savo vietoje žmonių, o yra ir tokių, kurie atrodo silpniau. Mes turime koalicinę Vyriausybę ir didele dalimi kai kurių ministrų pozicijos apsprendžiamos būtent koaliciniais susitarimais", - trečiadienį interviu LNK sakė prezidentė.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas nevertas šių pareigų, tačiau jo išlikimą lemia koaliciniai susitarimai, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji neslėpė kalbanti apie Tautos prisikėlimo partijos į aplinkos ministrus deleguotą G.Kazlauską.

"Manau, kad kai kurie ministrai nerodo, kad jie verti būti šiame poste. Bet jiems garantuoja šį postą koaliciniai susitarimai, ir kartais vienas ar kitas ministras ar koalicijos dalis laiko visą koaliciją kaip įkaitę. Turiu galvoje aplinkos ministrą", - tvirtino D.Grybauskaitė.

Jau keletą mėnesių prezidentė kritikuoja aplinkos ministrą dėl neveiklumo, strateginio planavimo nebuvo, dėl nepanaudotų Europos Sąjungos lėšų.

Paprašyta įvertinti visos Vyriausybės darbą, valstybės vadovė sakė, kad ji klaidų neišvengė, tačiau priėmė skausmingus ir būtinus sprendimus.

Panašiai, kaip konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybė, anot D.Grybauskaitės, elgėsi daugelis Europos šalių vyriausybių.

Prezidentė teigė labiausiai pasigendanti dabartinio Ministrų kabineto administracinių gebėjimų. Ji taip pat priekaištavo, kad premjeras nesugeba žmonėms paaiškinti priimamų sprendimų būtinumo.

"Kartais ir man sunku su premjeru susikalbėti, ne tik visiems. Bet matydama, kad jis daug ką daro, ką būtina daryti - net skausmingas reformas, skausmingus įstatymus priima ir prisiima didžiulius nepasitenkinimo smūgius. Bet žinau, kad tai jis daro sąžiningai, taip, kaip supranta savo pareigą. Ir atsilaiko nuo lobistinių interesų, tai aš labai vertinu bet kuriame politike", - apie premjerą kalbėjo prezidentė.

Koalicinė A.Kubiliaus Vyriausybė dirba nuo 2008 metų gruodžio. Valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija.