Seimo pirmininkė teigė, jog tikėjosi demokratiškesnių rinkimų. Įtarimų kelia tai, kad per išankstinį balsavimą savo valią išreiškė per 20 proc. rinkėjų.

"Ir Lietuva, ir Europa buvo per daug naivios, manydamos, kad nedemokratiniais būdais galima įvesti demokratiją, kad žmogus, kuris visą laiką naudojosi autoritariniais metodais, staiga kitą dieną atsibunda ir tampa demokratu. Stebuklų nebūna, ir tai dar kartą parodė, kad dar Baltarusijai reikia stipriai augti, kad išmoktų demokratijos pamokas", - kalbėjo I. Degutienė.

Pasiteiravus, kokios pozicijos Lietuva turėtų laikytis Minsko atžvilgiu, I. Degutienė sakė, kad pirmiausia turėtų būti aiški Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pozicija. Ji taip pat siūlė ieškoti lankstaus būdo, kad nenukentėtų Baltarusijos piliečiai, tartis su Europos Sąjunga (ES), svarstė, ar nereikia peržiūrėti bendrijos santykių su Baltarusija.

"Šiandien Europai iškilo labai rimtas vėl klausimas - ar po tokių rinkimų nereikia peržiūrėti savo santykių su Minsku ne tiktai Lietuvai, bet ir kitoms ES valstybėms", - komentavo I. Degutienė.