Lietuvos valstiečių partijai (LVP) ir Lietuvos krikščionių demokratų sąjungai (LKDS) sunkiai sekasi suderinti pozicijas bei rasti kompromisą rengiant kandidatų į Seimą sąrašus. Derybos dar nesibaigė, bet Ramūnas Karbauskis teigia, kad jo vadovaujamai partijai į rinkimus gali tekti eiti vienai.

Savaitgalį Kernavėje LVP nariai susirinko į suvažiavimą bei sueigą. Oficialioji dalis, kurioje buvo pristatomi rinkimų metmenys, tvirtinami kandidatai į parlamentą, gerokai užtruko.

"Labai sunkius laikus išgyvenančioje Lietuvoje privalome pateikti stiprią alternatyvą nevykusiai politikai", - kalbėjo R.Karbauskis. Jis teigė, kad "kaimo žmonių genocidas" truks tol, kol Seime nebus žemdirbių atstovų.

Vienmandačių rinkimų apygardų sąrašo dešimtuko pirmojoje vietoje - LVP lyderis R.Karbauskis, po jo Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, Lietuvos melioracijos įmonių asociacijos pirmininkas Kazys Sivickis, LVP pirmininko pavaduotojas Jonas Jarutis, laikraščio "Ūkininko patarėjas" vyriausiasis redaktorius Vytenis Neverdauskas, Biržų rajono ūkininkė Gražina Samulionienė, Panevėžio rajono meras Alfredas Pekeliūnas, Šakių rajono meras Juozas Puodžiukaitis, Jonavos rajono Pauliukų žemės ūkio bendrovės pirmininkas Andriejus itombergas ir Širvintų rajono vicemeras Jonas Purvaneckas.

Kiek anksčiau derinant kandidatų sąrašus iškilo nesutarimų su koalicijos partnere LKDS. R.Karbauskis ir LKDS pirmininkas Kazys Bobelis neslepia, kad nesiseka tartis dėl kandidatų. Pasak R.Karbauskio, LVP kandidatai - žemdirbiai, kaimo ir provincijos žmonės, kurie nėra labai garsūs, bet gerai žinomi savo rajonuose. Tuo tarpu krikdemai nori kelti garsenybes, neturinčias nieko bendra nei su provincija, nei su žemės ūkiu.