Liberalų sąjungos vicepirmininkas, laikinajai Vyriausybei vadovavęs ūkio eksministras Eugenijus Gentvilas laukiamas ir Vilniuje, ir Klaipėdoje, bet galutinių sprendimų priimti neskuba.

Dailis Barakauskas ir Henrikas Žukauskas, vadovavę Susisiekimo ir Aplinkos ministerijoms, po atostogų įsilies į Liberalų frakcijos Seime veiklą.

Buvęs Finansų ministerijos vadovas Jonas Lionginas dar svarsto, ar likti Seimo nariu, ar imtis kitokios veiklos. "Lietuvos ryto" šaltinių teigimu, galutinį sprendimą J.Lionginas priims po atostogų, kurias leidžia Lietuvoje.

  • E.Gentvilas renka lepšes

    G.Kėvišo telefonas netyla

    "Turiu įvairiausių galimybių. Jau skambino keli artistai, kviesdami susitikti ir dirbti. Dar nežinau, ar imsiuosi menų vadybos, o gal pasirinksiu konsultanto veiklą", - kalbėjo G.Kėvišas.

    Paklaustas, ar teisingi gandai, esą jis išvyksta dirbti į užsienį, G.Kėvišas atsakė, jog daugelis kažkodėl mano, kad jo ateitis - tik užsienyje: "Tai - tik viena galimybių. Man nėra skirtumo - užsienis ar Lietuva. Visur gerai jaučiuosi. Be to, turiu įvairiausių savų idėjų. Galbūt imsiuosi jas realizuoti".

    Per dešimt minučių, kol G.Kėvišas vardijo savo galimybes, pokalbį nutraukė du dalykiniai telefono skambučiai.

    Svarsto Baltijos pajūryje

    Nepartinis teisingumo eksministras G.Bartkus apie ateities planus svarsto Baltijos pajūryje Palangoje.

    "Gavau daug įvairių pasiūlymų. Beveik visos advokatų kontoros, dirbančios komercinės teisės srityje, siūlo bendradarbiauti. Taip pat gavau pasiūlymų vadovauti keletui didelių užsienio kapitalo įmonių", - vakar sakė G.Bartkus.

    Eksministras neslėpė, kad širdžiai artimesnė gerai žinoma advokato praktika. Bet kol kas sprendimas nepriimtas. G.Bartkus taip pat tikisi per šią vasarą įvykdyti pažadus leidyklai ir pabaigti rašyti pažadėtą knygą teisės tematika.

    G.Bartkus ilsisi tėvų name Palangoje kartu su penkerių metų sūnumi Jurgiu ir trejų metų dukterimi Emilija. Nors vaikai maži, prie jūros jie gerai jaučiasi net ir labai karštomis dienomis.

    "Košes verdu pats", - nesigynė eksministras. Jo žmona Elena į Palangą atvyks tik kitą savaitę.

    E.Gentvilas renka lepšes

    Netoliese esančioje Klaipėdoje ir jos apylinkėse laisvą laiką leidžia ir E.Gentvilas.

    "Savaitgalį grybavau. Miške, kurį laikau savu, prie Plikių kaimo rinkau lepšes, prie Šernų kaimo - voveraites. Lepšių šįmet labai daug. Nežinau, ar reikėtų politinio šio fakto įvertinimo", - dalijosi įspūdžiais Liberalų sąjungos vicepirmininkas.