Už D.Kurtinaičio kandidatūrą balsavo 17 Alytaus politikų iš 25 balsavusių, 7 buvo prieš, vienas biuletenis rastas negaliojantis.

Vicemero pareigas D.Kurtinaitis pradės eiti nuo pirmadienio.

Penktadienį savivaldybės taryba taip pat atleido su buvusiu meru Česlovu Daugėla susijusiame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime įtariamą savivaldybės administracijos direktorių Giedrių Čereškevičių.

Vietoj jo 16 balsų dauguma iš 25 balsavusių į šias pareigas nuo gruodžio 27 dienos paskirtas "tvarkietis" Juozas Skestenis, jis dar turės atsisakyti tarybos nario mandato. Iki tol administracijai laikinai vadovaus administracijos direktoriaus pavaduotojas Linas Jonas Palionis.

D.Kurtinaičiui ir J.Skesteniui numatytos apie 4000 litų algos neatskaičius mokesčių.

Prieš savaitę naujai išrinkto mero socialdemokrato Felikso Džiauto siūlymu vicemerės R.Rakauskienė ir N.Makštutienė atleistos "dėl naujo komandos formavimo". Jos gaus išeitines kompensacijas už nepanaudotas atostogas ir 3 vidutinio darbo mokesčio išmoką - maždaug po 8000 litų.

Praėjusią savaitę F.Džiautas mero poste pakeitė korupcija įtariamą Č.Daugėla, netekusį pareigų spalio mėnesį.

Č.Daugėla spalio pradžioje buvo suimtas dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono ir futbolo aikštės rekonstrukcijos darbų projektavimu bei viešaisiais pirkimais, bet vėliau jis paleistas į laisvę.