Apie ketinimus dalyvauti savivaldos rinkimuose neseniai pareiškė baleto primarijus Nerijus Juška, iš sporto besitraukiantis dviejų olimpinių medalių laimėtojas, pasaulio ir Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionas Andrejus Zadneprovskis.

Ambicijų naujam gyvenimui prikelti Kauną nestokoja į visuomeninį judėjimą „Vieningas Kaunas" su bendraminčiais susibūrę žinomas architektas Algirdas Kaušpėdas, Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius, verslininkas Visvaldas Matijošaitis.

Iš Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiamų duomenų matyti, kad savarankiškais kampanijos dalyviais jau įsiregistravo apie dešimt garsių žmonių. Kandidatuoti į Vilniaus miesto tarybą siekia viešųjų ryšių specialistė Rūta Vanagaitė, grafikė Jūratė Stauskaitė, buvęs krepšininkas Darius Maskoliūnas, dainininkės Natalijos Zvonkės širdies draugas, verslininkas Danielius Bunkus.

Tapti Kauno miesto tarybos nariais norėtų verslininkas Kęstutis Pūkas ir buvusi televizijos laidų vedėja Aušra Kilkuvienė. Mažeikių rajone dėl tarybos nario mandato ketina varžytis žinoma krašto žolininkė Jadvyga Balvočiūtė, Anykščių rajone - praeityje garsus krepšininkas Sergejus Jovaiša.

Politologo Algio Krupavičiaus nuomone, eiti į savivaldos rinkimus žinomus žmones masina pasikeitusi rinkimų tvarka. Dabar rinkimuose gali dalyvauti ne tik politinės partijos, bet ir pavieniai kandidatai. "Lietuvoje politika pernelyg personalizuota, rinkėjai linksta balsuoti už asmenis. Matyt, gana gerai žinomi ir populiarūs žmonės, kaip atskiri kandidatai, tikisi gauti pakankamą rinkėjų paramą", - aiškino politologas.