Padidėjęs žarninės lazdelės kiekis nustatytas Girulių, antrosios Melnragės bei invalidų paplūdimiuose. Šiuose paplūdimiuose nepatariama maudytis. Pasak medikų, bakterijų, sukeliančių žarnyno infekcines ligas, paplūdimių vandenyje nerasta.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad praėjusią savaitę įvykusios nuotekų sistemos avarijos metu į Kuršių marias buvo išleista per 11,6 tūkst. kubinių metrų nevalytų nuotekų. Netoli avarijos vietos, į Smiltelės upelį, trūkus vamzdžiams, pateko apie 2 tūkst. kubinių metrų nuotekų.

Aplinkosaugininkai šią savaitę ketina paskirti baudą bendrovei "Klaipėdos vanduo" už išlietus teršalus į vandens telkinius bei gamtai padarytą žalą.

Praėjusią savaitę netoli Klaipėdos, ties Rimkų gyvenviete, trūko vamzdis, kuriuo iš perpumpavimo stoties fekalinis vanduo teka į už Klaipėdos esančius vandens valymo įrenginius.

Įvykus avarijai, miesto nutekamieji vandenys buvo renkami nešvaraus vandens rezervuare ir kolektoriuje ir, jiems persipildžius, nuotekos buvo išleistos į marias. Nustatyta, kad avarija vamzdyne įvyko dėl nutrūkusio elektros energijos tiekimo nuotekų siurblinių transformatorinėje.

Mieste būtina renovuoti nors vieną iš dviejų aukšto spaudimo linijų ir jos vamzdžius pakeisti naujais ketaus vamzdžiais. Ši apie 10 km ilgio vamzdyno renovacija kainuotų daugiau nei 20 mln. litų. 1999 metais Klaipėdoje įvykus avarijai nutekamųjų vandenų tinkluose į Kuršių marias pateko 100 tūkst. kubinių metrų nevalyto vandens.