Seimo Pirmininkas taip pat lankėsi visuomeninėje Japonijos televizijoje NHK, su šios televizijos vadovais aptarė Japonijoje veikiantį visuomeninio transliuotojo modelį. Vakare Lietuvos delegacija lankėsi Tokijuje įsikūrusioje Lietuvos ambasadoje, susitiko su Japonijos parlamento nariais, Tokijuje gyvenančiais lietuviais, Japonijos sostinėje reziduojančiais užsienio valstybių diplomatinio korpuso atstovais.

Susitikime su Japonijos užsienio reikalų ministre parlamento vadovas pasikeitė nuomonėmis apie dvišalį bendradarbiavimą, aptarė aktualius tarptautinės politikos klausimus dėl taikos palaikymo misijos Irake, Jungtinių Tautų reformos klausimus. Seimo Pirmininkas išreiškė viltį, kad Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimas įstojus į Europos Sąjungą ir NATO taps kur kas glaudesnis ir intensyvesnis.

„Lietuva japonams turi būti žinoma ne vien tik kaip Kaune dirbusio žymaus diplomato Chiunė Sugiharos atminimas. Dvišaliai mūsų ryšiai turi įgauti daugiau sąlyčio taškų, virsdami naujais ekonominiais, kultūriniais, švietimo, mokslo, verslo projektais“, – pabrėžė A. Paulauskas. Seimo Pirmininkas akcentavo, kad „ryšiai tarp žmonių yra svarbiausia tarpvalstybinių santykių plėtros varomoji jėga, o taip pat jų intensyvumo išraiška“, tuo pačiu pakviesdamas ministrę atvykti į Lietuvą.

Japonijos užsienio reikalų ministrė J. Kavaguči sutiko, kad dvišalis bendradarbiavimas turi intensyvėti. Ji padėkojo Lietuvai už sprendimą dalyvauti Japonijoje vyksiančioje parodoje EXPO 2005, pažymėdama, kad Lietuvai tai bus puiki proga pristatyti japonams savo šiuolaikinius laimėjimus kultūros, mokslo, ekonomikos srityse.

Rytoj, trečiadienį Seimo Pirmininko vadovaujama delegacija Tokijuje susitiks su Japonijos Ministru Pirmininku Juničiro Koizumi, Japonijos aplinkos apsaugos ministre Juriko Koike,vakare išvyks į Hirosimą.

Seimo delegaciją sudaro Seimo Tarpparlamentinių ryšių grupės su Japonija vadovas Jonas Jučas, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Vaclovas Karbauskis, Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas Gediminas Kirkilas, Naujosios Sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas ir Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė. Kartu su Seimo delegacija Japonijoje lankosi ir Lietuvos verslininkų grupė.

Pirmadienį oficialų vizitą Japonijoje pradėjusi delegacija jau susitiko su Japonijos parlamento Atstovų rūmų Pirmininku Johei Kono, Aukštesniųjų (Tarėjų) rūmų Pirmininku Hirojuki Kurata, A. Paulauską asmeniškai priėmė Japonijos imperatorius Akihito.