Šeštadienį Kaune vykusioje partijos konferencijoje V. Stundys buvo išrinktas į partijos vadovo postą per tris atrankos etapus. Į Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pareigas buvo iškelti šeši kandidatai - Seimo narys Algirdas Saudargas, Kauno vicemeras Kazimieras Kuzminskas, Molėtų meras V. Stundys, Seimo narys Petras Gražulis, partijos valdybos vicepirmininkas Ignas Vėgelė ir verslininkas Juozas Petraitis.

Nenorėdami kandidatuoti į partijos pirmininko postą, A. Saudargas ir J. Petraitis savo kandidatūras atsiėmė.

Pareiškęs apie atsistatydinimą iš partijos pirmininko pareigų, K. Bobelis konferencijoje nedalyvavo. Tačiau laiške partijos kolegoms jis pakartojo norą atsistatydinti tuo atveju, jeigu bus surastas priimtinas kandidatas į šias pareigas. Europarlamentaro mandato sieksiantis krikdemų lyderis savo apsisprendimą atsistatydinti iš partijos pirmininkų motyvavo tuo, kad yra labai užimtas, nes, būdamas stebėtoju Europos Parlamente, yra aktyviai įsitraukęs į tarptautinę politiką.

Beje, K. Bobelis po Prezidento rinkimų jau buvo paskelbęs apie savo atsistatydinimą, tačiau partijos valdybos ir tarybos prašymu pasilikęs šiame poste, kol bus surastas naujas partijos pirmininkas.