Tačiau kol kas K. Bobelis dar nenori įvardinti galimų kandidatų į Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko pareigas. "Manau, kad pavyks pasiekti kompromisą", - tepasakė jis Eltai.

Jeigu šeštadienį Kaune vyksiančioje konferencijoje krikdemams nepavyktų išsirinkti naujo partijos pirmininko, K. Bobelis neatmetė galimybės dar laikinai pasilikti šiame poste.

Europarlamentaro mandato sieksiantis krikdemų lyderis savo apsisprendimą atsistatydinti iš partijos pirmininkų motyvuoja tuo, kad yra labai užimtas, nes, būdamas stebėtoju Europos Parlamente, yra aktyviai įsitraukęs į tarptautinę politiką.

Beje, K. Bobelis po Prezidento rinkimų jau buvo paskelbęs apie savo atsistatydinimą, tačiau partijos valdybos ir tarybos prašymu pasilikęs šiame poste, kol bus surastas naujas partijos pirmininkas.

Šeštadienį vyksiančioje Lietuvos krikščionių demokratų konferencijoje laukiama pasikeitimų ir partijos valdyboje. Seimo narys Petras Gražulis vasarį yra pranešęs apie savo atsistatydinimą iš partijos valdybos pirmininko pareigų.

Tarp galimų kandidatų užimti šį postą minimi partijos valdybos pirmininko pavaduotoja Gražina Paliokienė, valdybos narys Kazimieras Kuzminskas.

Kovo 20 d. vyksiančioje konferencijoje krikdemai taip pat ketina patvirtinti savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Tikimasi, kad pirmasis sąraše bus partijos lyderis, parlamentaras K. Bobelis.