"Seime opozicijai užtenka proto netrukdyti priimti biudžetą, nes jo nepriėmimas sukeltų daug problemų. (...) Dabartinė opozicija visai nenori eiti į valdžią", - BNS ketvirtadienį sakė V.Dumbliauskas.

"Valdančioji koalicija priima viską, kas reikalinga. Minimali dauguma funkcionuoja, galima sakyti, kad Vyriausybė yra ne mažumos, o daugumos", - teigė politologas.

Anot jo, opozicijos veiksmai per biudžeto priėmimą rodo jos nenorą eiti į valdžią.

"Šiaip tai premjerui Andriui Kubiliui reikėtų dėkoti, kad neša tą naštą. Kas dabar norėtų iš opozicijos eiti į ministro pirmininko postą? Parodykit man tokį. Čia viskas aišku - opozicija žaidžia tai, ką turi žaisti, kiek gali kritikuoja, trukdo, bando įgnybti, bet biudžetas yra toks dalykas, kur negalima juokauti. Ir opozicija tą supranta", - kalbėjo V.Dumbliauskas.

Jo teigimu, nors opozicijoje esantys parlamentarai nesutrukdė biudžeto priėmimui, pasibaigus šiai procedūrai jie toliau imsis "žaidimų".

Vytautas Dumbliauskas
"Dabar jie padarė tai, kas reikalinga, o paskui vėl prasidės žaidimai. Buvo žaidimas - pirmalaikiai Seimo rinkimai, komedija - Seimo narių sumažinimas, paskui žaidimas pasirodyti rinkimuose - pensijų grąžinimas", - vardijo politologas.

Seimas ketvirtadienį, kaip ir planavo, patvirtino kitų metų biudžetą, kurį premjeras Andrius Kubilius įvardijo kaip įrodantį, kad sunkmetis dar nesibaigė.

Juo sumažinti fiskalinį deficitą - skirtumą tarp išlaidų ir pajamų - sumažinti nuo 8 iki 5,8 proc. BVP.

Už biudžetą balsavo Seimo nariai 73, prieš - 56, o susilaikė 7 parlamentarai.