Projektai, numatantys, kad nuo 2011 metų sausio 1 dienos priimti teisės aktai bus skelbiami nebe leidinyje "Valstybės žinios", o Teisės aktų registre, parlamentui buvo pateikti pavasarį, tačiau dar nepasiekė svarstymo stadijos.

"Projektas pateiktas Seimui ir dabar svarstomas komitetuose. Deja, bet iki kitų metų sausio pokyčiai neįvyks. Mes dabar siūlome, darydami prielaidą, kad pavasario sesijoje įstatymas pagaliau vis dėlto bus priimtas, kad pokytis įvyktų 2012 metų sausio 1 dieną", - BNS sakė R.Šimašius.

Anot jo, tai reikštų, kad "nuo šios datos nebeliktų privalomos "Valstybės žinių" prenumeratos, teisės aktų tekstai būtų nemokamai viešai prieinami internetu, ir teisinė bendruomenė, ir visuomenė galėtų ir pigiau, ir patogiau naudotis teisės aktų baze".

Seimui pateiktas Teisėkūros pagrindų įstatymo projektas numato, kad teisės aktai bus skelbiami nebe Seimo leidyklos leidžiamose "Valstybės žiniose", o Teisės aktų registre.

Seimo leidykla "Valstybės žinios" yra oficialių valstybės leidinių leidėja, ruošianti ir leidžianti oficialų valstybės teisės aktų leidinį "Valstybės žinios", "Informacinius pranešimus", interneto svetainę "Valstybės žinios" viešieji pirkimai.

Leidykla taip pat leidžia Seimo posėdžių stenogramas, Dokumentų rinkinius ir kitus oficialius leidinius, rengia ir leidžia knygas, albumus, brošiūras.

"Valstybės žinioms" vadovauja buvęs parlamentaras ir finansų ministras Jonas Lionginas.