Liberalų frakcijos atstovai trečiadienį pareiškė nusistebėjimą ir susirūpinimą dėl naujos Seimo socialdemokratų ir socialliberalų daugumos nenoro skubiai pritarti įstatymo pataisoms, reikalingoms užbaigti ilgalaikę naftos tiekimo "Mažeikių naftai" sutartį.

Liberalai "Mažeikių naftos" akcijų turinčios JAV bendrovės "Williams International" ir Rusijos bendrovės "Jukos" dešimties metų naftos tiekimo sutartį vertina ne tik kaip ekonomiškai naudingą Lietuvai, bet ir reikšmingą Lietuvos euroatlantinei integracijai.

Praėjusią savaitę, grįžęs iš vizito Vašingtone, A.Gricius pareiškė, jog tiek JAV vykdomoji valdžia, tiek Kongresas yra suinteresuoti "Mažeikių naftos" akcijų įsigijusios "Williams International" sėkme.

"Buvo sakoma, jog jeigu Lietuva neras galimybių teigiamai išspręsti šį susitarimą (dėl naftos tiekimo - BNS), tai pasitikėjimas Lietuva, kaip ekonomine JAV partnere, gali labai sumažėti", - sakė liberalas.

Kitas Liberalų frakcijos narys, Eligijus Masiulis akcentavo, jog susitarimas dėl naftos tiekimo yra pirmiausia naudingas Lietuvai.

"Jukos" ir "Williams" susitarimas yra pirmiausia naudingas Lietuvos valstybei ir jos žmonėms, nes nenutrūkstamas naftos tiekimas leistų "Mažeikių naftai" dirbti pelningai ir mokėti mokesčius į valstybės biudžetą", - teigė spaudos konferencijoje E. Masiulis.

"Tuomet socialdemokratai turėtų pinigų vykdyti savo socialinius pažadus", - pažymėjo jis.