K. Rupulevičiaus skundą dėl neteisėto atleidimo ir turtinės žalos atlyginimo trečiadienį turėtų pradėti nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT).

Į teismą K. Rupulevičius kreipėsi prašydamas panaikinti aplinkos ministro Gedimino Kazlausko dar praėjusių metų rugsėjo 25-ąją pasirašytą įsakymą.

Pasak teismo atstovės Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės, K. Rupulevičius įsitikinęs, jog ministro įsakymas dėl atleidimo yra nepagrįstas ir neteisėtas. „Jis mano, kad įsakymas buvo priimtas pažeidžiant procedūras, jam nebuvo suteikta galimybė pateikti savo poziciją“, – sakė teismo atstovė.

K. Rupulevičius teismui nurodė, kad apie savo atleidimą iš ministro patarėjo pareigų sužinojo tik liepos 7-ąją, kai iš AM savo iniciatyva gavo dokumentus dėl atleidimo. Juose nurodyta, kad patarėjas iš darbo atleistas dar praėjusių metų rugsėjo 25-ąją.

Parlamentarės A. Baukutės sutuoktinis aiškino, kad rugsėjo 23-iąją išėjo į tėvystės atostogas, todėl apie atleidimą esą nieko nežinojo.

Tuo tarpu AM teismui nurodė, kad K. Rupulevičiaus skundas dėl įsakymo panaikinimo turėtų būti atmestas. S. Jacinevičienė-Baltaduonė DELFI sakė, kad AM atsiliepime nurodė, jog K. Rupulevičius savo skunde net nenurodė, kokiuose teisės aktuose ministerija esą pažeidė atleidimo iš darbo procedūras.

Be to, AM teisininkai teismui nurodė, kad pasitikėjimo tarnyboje dirbantiems patarėjams yra taikomi visiškai kitokie kriterijai nei darbo sutartis sudariusiems valstybės karjeros tarnautojams. Ministerija pabrėžė, kad ministras G. Kazlauskas turėjo išimtinę teisę atleisti K. Rupulevičių.

AM taip pat suabejojo, ar K. Rupulevičius apie atleidimą iš darbo sužinojo tik liepos mėnesį – esą dar praėjusių metų rugsėjo 25-ąją apie jo atleidimą buvo viešai skelbiama įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Be to, su juo buvo atsiskaityta – išmokėta kompensacija už nepanaudotas atostogas. Į tėvystės atostogas išėjęs K. Rupulevičius taip pat grąžino tarnybinį pažymėjimą.

DELFI primena, kad K. Rupulevičius išgarsėjo praėjusių metų rudenį, kai pabėgo iš eismo įvykio sostinės centre. Jo vairuojamas visureigis „Toyota Land Cruiser“ prie Seimo nuvertė šviesoforą ir nuvažiavo.

Spauda skelbė, kad prieš pusmetį K. Rupulevičius įsidarbino Arūno Valinsko vadovaujamojoje Tautos prisikėlimo partijoje (TPP).