Prezidentas ketvirtadienį taip pat pasirašė prisijungimo prie Šiaurės Atlanto sutarties raštą ir prašymą JAV valstybės generaliniam sekretoriui Colinui L.Powellui (Kolinui Pauelui) deponuoti raštą.

Lietuva prisijungimo rašte oficialiai įsipareigoja "sąžiningai atlikti ir vykdyti" sutarties sąlygas.

JAV savo nota praneš Lietuvai deponavimo datą, kuri bus laikoma oficialia Lietuvos narystės NATO pradžia. Tikimasi, jog tai įvyks iki kovo 29 dienos.

"Tai didžiulis mūsų valstybės laimėjimas, kurio negalėjo būti be Kovo 11-osios", - sakė prezidentas apie Lietuvos narystę NATO.

Į pasirašymo ceremoniją atvyko ir grupė Nepriklausomybės akto signatarų. Lietuva ketvirtadienį minėjo 14-ąsias nepriklausomybės atkūrimo metines.

Dokumentų pasirašymo ceremonijoje dalyvavo premjeras Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrai Linas Linkevičius ir Antanas Valionis, Lietuvos kariuomenės atstovai, diplomatai, kiti svečiai.

"NATO yra labai vertinamas mūsų praktinis indėlis ir Lietuva jau seniai laikoma solidžia partnere", - žurnalistams sakė šalies ambasadorė prie NATO Gintė Damušytė.

Šiuo metu daugiau kaip 200 Lietuvos karių dalyvauja įvairiose tarptautinėse misijose, tarp jų Kosove ir Irake.

G.Damušytės teigimu NATO nereiškia oficialios pozicijos dėl Lietuvoje prezidentui R.Paksui pradėtos apkaltos, tačiau neoficialiai visi linki, "kad apkaltos procesas kuo greičiau baigtųsi".

Prognozuojama, jog šią savaitę pradėtas apkaltos procesas baigsis balandį.

Nepaisant prezidentui pradėtos apkaltos penktadienį su juo ketina susitikti į Vilnių vienos dienos vizito atvyksiantis NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis (Japas de Hopas Scheferis).