Mieste pastebėjus dviračius, kuriems padaryta nors ir menkiausia žala, jie bus iš karto gabenami į juos remontuosiančią UAB "Avarija". Tikimasi ir miestelėnų pagalbos - pastebėjusieji apgadintą oranžinį dviratį ar už zonos ribų, kviečiami pranešti telefonais 055 bei 02.

Kita dviračių siunta (iki 100 dviračių) bus skirta sostinės turistams - aplikę užstatą jie dviračius galės gauti Verkių ir Pavilnių regioniniame parke bei Vilniaus turizmo informacijos centruose. Šie dviračiai bus kitokios, ne oranžinės spalvos, su specialiu užrašu "Vilniaus miesto savivaldybė. Turizmui".

Vilniaus mero Artūro Zuoko teigimu, modernus miestas neįsivaizduojamas be ekologiškai švarių transporto priemonių - ši akcija ragina rinktis vieną ekologiškiausių - dviratį. Jis turi pasiekti kiekvieną vilnietį - miesto valdžia duoda miestelėnams galimybę išbandyti dviračius. Taip siekiama spręsti ir susisiekimo bei automobilių statymo problemą miesto centre, kur didžiausi transporto srautai, o dviračiu nuvykti galima žymiai greičiau nei automobiliu.

A.Zuoko nuomone, ši akcija - tai puikus pavyzdys, kaip savivaldos ir privačių kompanijų bendradarbiavimas padeda sukurti visiems miestelėnams reikalingą ir prieinamą rezultatą - Vilniaus savivaldybė investavo į dviračių takų tiesimą bei pastatė dviračių stovus, o privatūs rėmėjai - UAB "Rubikon apskaitos sistemos", UAB "Panoden", UAB "Utenos alus", UAB "Unicom", UAB "Tele-3", UAB "Baltik Vairas", UAB "Lietuvos draudimas", UAB "Pieno žvaigždės" - investavo į dviračius. Dviračių akciją parėmė ir nauji rėmėjai - UAB "Skala" ir UAB "Statolita" akcijai skyrė po 20 tūkst. litų. Visų akcijos "Dviratis išrastas. Važiuok oranžiniu!" dviračių vertė - 270 tūkst. litų.

Taip pat miestelėnai raginami dovanoti miestui jiems nebereikalingus panaudotus dviračius - tai jau padarė vilnietis Vytautas Turonis, pinigų dviračiams įsigyti skyrė šalies prezidentas Valdas Adamkus, UAB "Grundolita", Vilniaus miesto tarybos narys Vidmantas Martikonis, AB "Fermentas" generalinis direktorius Viktoras Butkus, dovanoti po dviratį ketina ekspremjeras Rolandas Paksas bei pramogų verslo atstovas Jogaila Morkūnas, sakoma pranešime spaudai.