Apskaičiuota, kad per savaitgalį į Palangą ir Šventąją galėjo atvažiuoti daugiau nei 30 tūkstančių automobilių. Praėjusį sekmadienį nuo 12 iki 20 valandos buvo reguliuojamas išvažiuojančių automobilių eismas.

Kretingos gatve, kuria išvažiuojama iš miesto, nenutrūkstamu srautu mašinos riedėjo 8 valandas. Kelių policininkų apskaičiavimu, per kiekvienas 5 minutes iš kurorto išvažiuodavo apie 150 mašinų. Vien per 8 valandas vienu keliu iš miesto išvažiavo apie 15 tūkstančių automobilių.

Per praėjusią savaitę Palanga trims dienoms tapo didmiesčiu. Milžinišką poilsiautojų antplūdį geriausiai per savaitgalį sunaudoto vandens kiekis. Vien tik Palangoje, be Šventosios, per 3 šventines dienas buvo sunaudota beveik 21 tūkstantis kubinių metrų vandens.

Vidutiniškai per dieną iš gręžinių buvo išpumpuojama apie 6 tūkst. 800 kubinių metrų vandens. Ankstesnių savaitgalių dienomis palangiškiai kartu su poilsiautojais per parą sunaudodavo trečdaliu mažiau - apie puspenkto tūkstančio kubinių metrų.

Palangos bei Šventosios prekybos ir visuomeninio maitinimo įstaigos pardavė apie penkiolika tonų duonos ir pyrago gaminių. Visu pajėgumu dirbusios kurortą aptarnaujančios duonos kepyklos produkcijos pagamino 25 procentais daugiau.

Miestą užplūdę poilsiautojai paliko ir beveik dvigubai daugiau šiukšlių. "Palangos komunalinis ūkis" vasaros dienomis kasdien išveža apie 140 kubinių metrų šiukšlių. Praėjusį savaitgalį vidutiniškai per dieną šiukšlių buvo išvežama apie 266 kubinius metrus.

Ypač daug darbo turėjo visos kurorto kavinės ir restoranai. Jų savininkai nesitikėjo, kad į Palangą atvykę poilsiautojai taip masiškai naudosis viešojo maitinimo paslaugomis.

Šiemet rekordines pajamas surinkę restoranų darbuotojai turėjo aptarnauti ir rekordinį skaičių klientų. Viena padavėjų pamaina dirbančios kavinės iš savo padavėjų ir virėjų išsunkė viską, ką galėjo. Vakare padavėjai tarp staliukų sukinėjosi vos vilkdami kojas.

Šventosios alaus restoranas "Paršelio rojus", kuriame vienu metu gali tilpti 300 žmonių, dirbdamas po 20 valandų per parą, per 3 dienas aptarnavo apie 5 tūkstančius klientų. Restorane jie išgėrė 900 litrų alaus.

Netoli jūros esančioje 180 vietų "Felikso" restorano terasoje poilsiautojai per savaitgalį išgėrė 700 litrų alaus, suvalgė daugiau nei tūkstantį karštųjų patiekalų.

Mieste keliolika kartų padaugėjus žmonių, daugiau nei įprasta vyko ir nelaimių. Savaitgalį Palangoje ir Šventojoje greitoji medicinos pagalba buvo kviečiama 178 kartus.

Beveik 50 žmonių patyrė įvairias traumas, sužeidimus. Likę iškvietimai buvo susiję su karščiais, kurie sukėlė įvairių ligų paūmėjimą, žmonės kentėjo nuo nudegimų, saulės smūgio.

Poilsiautojams greitoji buvo kviečiama į paplūdimį, iš karščio žmonės alpo gatvėse. Visur turėjo spėti tik dvi Palangoje dirbančios greitosios medicinos pagalbos brigados. Trečioji brigada dirbo Šventojoje. Vien nedidelėje Palangoje abu greitosios pagalbos automobiliai per 3 dienas nuvažiavo 1440 kilometrų.