"Valdžios institucijų darbo atvirumas ir skaidrumas yra esminė pasitikėjimo tarp jos ir piliečių sukūrimo sąlyga, o skaidrios stiklinės savivaldybės kabinetų durys būtų dar vienas žingsnis šio pasitikėjimo link",- sako šio projekto iniciatorius Vidmantas Martikonis.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas jau pritarė naujam projektui. Nesenai savo kabinete įrengęs vaizdo kamerą Vilniaus miesto meras žengė pirmą žingsnį, kurio dėka visi norintieji Internete gali pamatyti, kas vyksta jo darbo vietoje.

Šio savivaldybės projekto finansavimui bus bandoma pritraukti privatų kapitalą ir projekto įgyvendinimą perduoti į verslininkų rankas. Vilniaus mero poelgio įkvėptas ir projektą inicijavęs V.Martikonis užtikrino, kad prie stiklinių durų įrengimo įgyvendinimo jis prisidės ne tik kaip Vilniaus miesto tarybos narys, bet ir kaip verslininkas. V. Martikonio teigimu, durų stiklinimo projektu jau susidomėjo AB "Krašto projektai", kuri sutinka parūpinti visą stiklinimo darbams reikalingą stiklo kiekį.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės pastate yra 155 kabinetai, kuriuose dirba apie 600 darbuotojų. Vienintelė patalpa turinti skaidrią stiklinę pertvarą - savivaldybės informacijos centras. Nors pastate jau yra apie 70 proc. stiklinių durų, tačiau didžioji jų dalis - uždažytos.

"Stiklinės durys, leisiančios matyti, kas vyksta kabinetuose, skatins savivaldybės darbuotojus pasitempti, o Vilniaus miesto gyventojus - labiau jais pasitikėti," - teigia V. Martikonis pranešime spaudai.