"Konservatoriai 2005 metais prie savo centrinės būstinės prišliejo naujas patalpas, kurias tais pačiais metais skubiai pardavė. Tačiau partijos veiklos dokumentuose tokia komercinė veikla nebuvo ir nėra numatyta, o Baudžiamasis kodeksas numato baudžiamąją atsakomybę juridiniams asmenims už vertimąsi veiklomis, kurios yra nenumatytos jo steigimo dokumentuose", - antradienį per spaudos konferenciją Seime sakė "darbiečių" seniūnas Vytautas Gapšys.

Parlamentarai prokurorų taip pat prašo ištirti, ar "konservatorių pastatytų butų kainos atitiko tuo metu galiojusias rinkos kainas ir tais sandoriais nebuvo siekiama išvengti mokesčių ar neteisėtai gauti pajamas partijos naudai pažeidžiant Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo bei kitų įstatymų nuostatas".

Dabartinės valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas premjeras Andrius Kubilius antradienį atmetė opozicijos kaltinimus.

"Mes jokių patalpų niekam nesame pardavę", - teigė jis žurnalistams.

Anot jo, tuometinė Tėvynės sąjunga, kaip ir kitos partijos, patalpas L.Stuokos-Gucevičiaus gatvėje gavo iš Vilniaus miesto savivaldybės.

"Tėvynės sąjunga, lygiai kaip ir kitos partijos prašydamos savivaldybės suteikti patalpas, gavo savivaldybės pritarimą ir trišalę sutartį, kuri ir buvo realizuota. Trišalė sutartis tarp savivaldybės, partijos sekretoriato ir statybinės kompanijos", - sakė A.Kubilius.

Darbo partijos kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą dėl TS-LKD centrinės būstinės daugiau nei prieš penkis metus vykdytos rekonstrukcijos, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai vertina kaip viešųjų ryšių akciją prieš savivaldos rinkimus.

„Partijos būstinės klausimas ne kartą buvo tendencingai keliamas viešumon, kaip jau tampa įprasta – prieš rinkimus, ir visais kartais buvo pateikti labai aiškūs atsakymai. Jei būtų buvęs bent menkiausias pagrindas kelti bylą, tai būtų jau seniai padaryta ir be Darbo partijos įsikišimo. Darbiečiai taip elgiasi bandydami sumenkinti savo lyderiams teisėsaugos iškeltas bylas ir net nesuka sau galvos, kad į savo viešųjų ryšių akcijas įtraukia rimtas institucijas ir trikdo jų darbą“ – teigia partijos Vykdomasis sekretorius Algis Urbonas.

Tuometinė Tėvynės sąjunga seną, beveik sugriuvusį namą L.Stuokos-Gucevičiaus gatvėje netoli Katedros iš Vilniaus miesto savivaldybės 99 metams išsinuomojo dar 1996 metais.

Kaip skelbta žiniasklaidoje, Konservatorių partija sudarė sutartį su statybos įmone "YIT Kausta", kad ši nugriaus seną namą, o vietoj jo pastatys keturaukštį. Naujos patalpos pirmame aukšte liko konservatoriams, o antrame, trečiame ir ketvirtame aukšte įrengtus butus firma pardavė.