"Ar jūs matote kažkokį nestabilumą savivaldybėje? Aš poste nesilaikau, ir to niekad nedariau. Nenoriu trenkti durimis ir pasakyti: ką norite, tą ir darykite. Aš jaučiu atsakomybę. Mes juk šnekam apie miestą, apie mokesčius, einame į pasitarimus Vyriausybėje, Seime, ir mums ne tas pats, kas bus po savaitės ar po trijų mėnesių. Tada, kai susitars reali koalicija, tada mano sprendimas bus iškart priimtas. Jeigu iki rinkimų to nesugebės padaryti, tada žiūrėsim, kas bus toliau", - sakė V. Navickas.

Anksčiau Vilniaus meras V. Navickas yra sakęs, kad planuoja tęsti darbus iki lapkričio 26 dienos, iki tos dienos, kai praeis pusmetis po nepavykusios interpeliacijos.

Būtent lapkričio 26-ąją praeis lygiai pusė metų nuo gegužę surengtos interpeliacijos V. Navickui. Pastarajai interpeliacijai žlugus, meras įgijo savotišką neliečiamybę, mat kitą interpeliaciją miesto vadovui įstatymai leidžia rengti tik po pusmečio.

Koalicijos partneriai jau patvirtino, kad į mero postą bus siūlomas TS-LKD frakcijos sostinės taryboje seniūnas Raimundas Alekna.

Taip pat sutarta, kad koalicijoje dalyvaus ir Nepriklausoma frakcija, iš viso Vilniaus valdantieji turėtų vienyti 26 vietas iš 51.