Plakatuose buvo sakoma: "Ministre pirmininke, nebūkite talibas", "Moterys prieš skurdą ir socialinę diskriminaciją" ir pan.

Susirinkimų įstatymas draudžia protesto akcijų dalyviams užsidengti veidus, nes tai esą byloja apie protestuotojų ketinimus pažeisti viešąją tvarką ir įstatymus.

Akcijos dalyvės tvirtino, kad uždengti veidai - aliuzija į buvusį radikalaus islamo pasekėjų -Talibano judėjimo - režimą Afganistane, kur buvo pažeidžiamos moterų teisės.

"Skarelės simbolizuoja tai, kad mus grąžina į viduramžius, kad mūsų teisės ir galimybės apribojamos, o motina negerbiama", - tvirtino "Solidarumo" prezidentė Aldona Balsienė.

Pasak A.Balsienės, motinų valstybė neremia, joms nesudaromos sąlygos auginti vaikus ir dirbti. "Motinomis tapusios jaunos moterys dažnai negali gauti darbo, nes neturi įgūdžių, o vaikas dar labiau apriboja", - tvirtino A.Balsienė.

Protesto akcijos dalyviai sakė audringas kalbas, reikalaudami padidinti minimalios mėnesinės algos dydį iki 500 litų, pašalpas daugiavaikėms šeimoms ir motinoms, kurios pagimdė vaikus neturėdamos socialinio draudimo stažo.

"Mums nereikia eilėraščių - duokite pinigų pašalpoms", - paniekino Seime pirmadienį surengtą akciją, kurios metu parlamentarai vyrai moteris pasveikino eilėmis bei dainomis, "Solidarumo" narė Kristina Krupavičienė.

Kalbėtojai taip pat ragino "versti vyrų valdžią" ir į Seimą per artėjančius rinkimus išrinkti moterų daugumą.

Lietuvos profesinės sąjungos "Solidarumas" narės savo kalbose reikalavo Lietuvos lengvąją pramonę pripažinti prioritetine Lietuvos pramonės šaka ir užtikrinti, jog 50 tūkst. darbo vietų būtų išsaugota.

Pasak A.Balsienės, įstojus į Europos Sąjungą, iš Trečiojo pasaulio šalių ateis žymiai pigesnė produkcija, kuri gali nukonkuruoti lietuviškąją.