Tai bus pirmas bendras "UNICEF Lietuva" ir Šiaurės šalių projektas, skirtas pasaulio vaikams.

Tapusi "UNICEF Danija" globėja, Aleksandra Kristina nuolat dalyvauja įvairioje filantropinėje veikloje, padėdama skleisti žinią apie skurstančių vaikų gyvenimus ir problemas, kartu su UNICEF ji ragina susivienyti bei kartu kurti vaikams tinkamą pasaulį, kovoti už jų teises, kaupti lėšas pasauliniams vaikų projektams.

Aleksandra Kristina Lietuvoje pristatys "UNICEF Lietuva" ir "Statoil" socialinę iniciatyvą "Dovanos, dovanojančios gyvenimą", dalyvaus priėmime Operos ir baleto teatre, kurio metu bus pristatyta dizainerės Daivos Urbonavičiūtės kolekcija ir surengtas meno kūrinių aukcionas. Vakaro metu surinktos lėšos bus skirtos sustabdyti vaikų ir motinų mirtingumą Kambodžoje.

Dviejų dienų viešnagės Lietuvoje metu buvusi Danijos princesė apdovanos UNICEF ir SEB banko labdaros lauko teniso turnyro dalyvius, susitiks su Lietuvos verslo, kultūros, mokslo moterimis, pasirašys memorandumą "Lietuvos moterys už gerumą be sienų" bei aplankys TV3 "Išsipildymo akcijos 2010" remiamus vaikus.

Aleksandra Kristina yra "UNICEF Danija" globėja ir šią misiją yra gavusi iš Danijos karalienės Margaritos II. Jo Karališkoji Didenybė princas Joachimas ir Aleksandra turi du vaikus iš jų ankstesnės santuokos.

Jau daugiau kaip 60 metų Jungtinių Tautų Vaikų fondas UNICEF veikia 158 šalyse ir yra didžiausias pasaulyje vakcinų tiekėjas skurdžioms šalims bei siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS.

UNICEF finansuojamas tik savanoriškomis asmenų, verslo, fondų ir vyriausybių lėšomis.

Į Lietuvą su panašia kilnia misija - raginti padėti skurstantiems pasaulio vaikams - buvo atvykęs ir žymus britų aktorius, legendinio agento Džeimso Bondo vaidmens kūrėjas seras Rodžeris Mūras (Rodger Moore).

UNICEF geros valios ambasadoriai yra buvę ar dabar yra žymus aktorius ir komikas Danny Kaye, popiežius Jonas Paulius II, motina Teresė, boksininkas Muhammadas Ali, aktorė Susan Sarandon, tenisininkas Rogeris Federeris ir daugelis kitų.