• Kavinės pritrūko maisto

    Paplūdimiuose nesimatė smėlio

    Palangos paplūdimiuose nebebuvo kur prigulti. Vietos ieškantys žmonės galėjo eiti tik palei jūrą. Žvelgiant į paplūdimius nuo gelbėjimo stoties bokštelio, per gulinčius kūnus nebesimatė smėlio.

    Gelbėjimo stoties viršininko Jono Vigelio skaičiavimu, Palangoje šeštadienį po pietų vien nuo Kunigiškių gyvenvietės iki Birutės kalno esančiame 7 kilometrų ilgio paplūdimių ruože vienu metu lepinosi apie 200 tūkstančių žmonių.

    Mieste trūko nakvynės vietų

    Kurorto viešbučiai ir poilsio namai buvo perpildyti. Jau penktadienio vakare prie įvažiavimo kelių į miestą nebeliko privačiai poilsio vietas siūlančių žmonių.

    Šeštadienį rytą į darbą važiuojantys palangiškiai išvydo dar neregėtą vaizdą. Pakelėse stovėjo iš Vilniaus, Kauno atvykusios lengvosios mašinos ir mikroautobusai su poilsiautojais - žmonės tikėjosi sulaukti vietos gyventojų, kurie pasiūlytų nakvynę. Daugelis žmonių miegojo tiesiog automobiliuose.

    Nuo pat ankstyvo ryto į kurortą atvažiavę žmonės ėjo per privačius namus ir prašėsi priglausti.

    Ankstyvi skambučiai į duris neleido miegoti ir į Palangą sugrįžusiam Seimo nariui Raimundui Palaičiui. Neiškentęs politikas turėjo atsikelti ir prie durų iškabinti raštelį, kad kambariai nenuomojami.

    Ėmė sklandyti anekdotas

    Tokiu srautu palangiškiai suskubo pasinaudoti. Už trivietį kambarį, anksčiau kainavusį 20 litų, buvo prašoma per 100 litų. Šiomis dienomis kurorte sklandė nuo realybės nedaug nutolęs anekdotas.

    Prie Palangos pakelėje stovinčios moteriškės pririedėjo prašmatnus "Mercedes". Atvykėlis klausia, kiek kainuoja nakvynė. "100 litų", - sako moteriškė. "O tualetas, dušas yra?" - toliau teiraujasi poilsiautojas. "Koks tau, vaikeli, dušas garaže".

    Kavinės pritrūko maisto

    Šiomis dienomis sunkumų patyrė ir kurorto kavinės, kurios beveik visą laiką buvo sausakimšos. Kone visose kavinėse pritrūko aptarnaujančio personalo.

    Dvi padavėjų pamainas samdantiems kavinių savininkams teko išsikviesti besiilsinčius darbuotojus.

    Vienuoliktus metus Šventojoje dirbantis alaus restorano "Paršelio rojus" savininkas Gintautas Rekašius sakė pirmą kartą matęs eilę prie savo 300 žmonių galinčio sutalpinti restorano.

    Daugelio kavinių virtuvės nepajėgė patenkinti staiga užgriuvusių užsakymų. Kai kur karšto patiekalo poilsiautojams tekdavo laukti pustrečios valandos.

    Jau šeštadienio vakarą ne viena kavinė turėjo sumažinti savo valgiaraštį, nes ėmė trūkti iš anksto atsivežtų maisto produktų.